Biarpun Aidilfitri pada tahun ini disambut serba kekurangan, namun amalan memohon maaf diantara ahli keluarga dan sanak saudara semestinya tidak dilupakan.

Saling Memohon Maaf

View this post on Instagram

Waktu kecil kecil dahulu saya tidak dapat rasa kegembiraan beraya di dalam satu keluarga macam ini. Maklumlah mak bapa saya bercerai… syukur mak sy @bondarozitaibrahim bahgia dgn suami skrg.. malam ni sy posting vedio dgn dia ekk.. sumpah sedih😂😂 . . Dan apabila saya berkhawin, saya berusaha untuk mempunyai keluarga yang bahagia.. ini macam satu mimpi. Pada saat ini saya dapat berkumpul dengan keluarga saya dan alhamdulillah perkhawinan yang menjangkau hampir 13 tahun ini, bertahan..bkn benda yg mudah.. . . Bukan mudah untuk mempertahankan perkhawinan ini, pelbagai onak dan duri perlu kami tempuhi. Dan akhirnya inilah satu kenikmatan yang sukar digambarkan oleh kata-kata… i love #uhuhuabangkosmetik #ohabangkosmetik . Doakan kami bahagia. Akhir kata daripada saya, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin andai saya terkasar bahasa terutamanya di Instagram dan juga facebook saya. Doakan saya menjadi ketua keluarga, bisnesman, ibu dan juga suami yang terbaik untuk semua. AMIN YA RAB .. Siapa yang suka video ini spam emoji ❤️❤️bawah👇🏻 baju murah rm100 beli di gaint nak tngok di mana sy beli gi youtube ahhaha.. tudung wife sy dari @as.hijabofficial . . 👇🏻 (Video penuh saya akan posting di YouTube 08:00 malam ini jangan lupa tengok di tv Telajak laris ) @qadejah_terlajaklaris @shahidadherbs @ammarahyan_terlajaklaris @baemadham_terlajaklaris .

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

IKLAN

Begitu juga dengan keluarga usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri yang saling bermaafan antara satu sama lain di pagi Syawal. Dimulakan dengan sesi bermaafan bersama isterinya, Datin Seri Nur Shahida kedua-duanya kelihatan sebak meluahkan isi hati masing-masing selain akui akan kesalahan yang telah dilakukan masing-masing sebelum ini. Di kesempatan itu, Aliff sempat berseloroh sambil  menghulurkan sejumlah wang kepada Shahida sebagai tanda ingatan di Aidilfitri.

Ramai Yang Terharu 

Seterusnya, anak-anak pasangan ini turut memohon maaf kepada mereka sehingga ada diantaranya mengalirkan air mata kerana terlalu sebak. Dalam muat naik seterusnya, ibu kepada Aliff yang dikenali sebagai Bonda Rozita kelihatan menangis teresak-esak apabila saling bermaafan dengan Aliff dan Shahida.

Melihatkan pada video yang dimuatnaik tersebut, rata-rata pengikut Aliff meluahkan rasa terharu selain mendoakan agar rumahtangga pasangan ini kekal sehingga ke akhir hayat. Sebagai info, Aliff dan Shahida mendirikan rumah tangga pada Ogos 2007 dan telah dikurniakan lima orang cahaya mata serta turut mengambil seorang anak angkat.