7 Drama Korea Terbaik Yang Boleh Ditonton di Netflix Bermula Jun 2020

Mesti Baca

Sejumlah drama Korea terbaru atau lama akan tersedia di Netflix pada bulan Jun. Bermula dari drama “My Fellow Citizens” yang dibintangi oleh ahli Super Junior, Choi Siwon, hingga drama terbaru yang akan menandakan kembalinya Kim So-hyun di layar setelah menjalani perkhidmatan ketenteraan, “It’s Okay to Not Be Okay”

Berikut adalah 7 drama Korea yang ditayangkan pada Jun 2020 di Netflix.

Mystic Pop-up Bar (Netflix Original)

Seorang pemuda dengan kemampuan magis bekerja dengan  pemilik bar misteri yang berusia ratusan tahun. Bersama-sama mereka menyelesaikan masalah kehidupan pelanggan bar dengan cara yang unik, iaitu dengan memasuki alam mimpi. Drama ini dibintangi oleh Hwang Jung Eum, Yook Sung Jae, Choi Won Young.

The Tale of Nokdu

Drama Korea The Tale of Nokdu mengisahkan seorang bangsawan muda bernama Jeon Nok-du yang tahu bahawa ibu bapanya merancang perkahwinan yang terbaik untuknya. Dia juga memilih untuk melarikan diri dan menyamar sebagai wanita untuk memasuki perkampungan wanita.

Dibintangi oleh Jang Dong-yoon, Kim So-hyun, dan Kang Tae-oh, drama Korea The Tale of Nokdu tersedia mulai 15 Jun.

The Tale of Nokdu terdiri daripada 32 episod dan sebelumnya ditayangkan di KBS2 pada bulan September-November 2019.

Doctor Prisoner

Drama ini, yang akan disiarkan di Netflix pada 15 Jun, mengisahkan tentang seorang doktor hebat yang terpaksa berhenti dari tempat kerjanya setelah dituduh melakukan penyelewengan. Dia juga mula bekerja di penjara untuk membalas dendamnya. Pelakonnya adalah Namgoong Min, Kwon Na Ra, dan Kim Byung Chul.

Angel’s Last Mission: Love

Drama Korea Angel’s Last Mission: Love menceritakan kisah malaikat menerima misi yang dapat mengembalikannya ke syurga. Dia diminta untuk mencari cinta sejati untuk Yeon-seo, seorang ballerina yang tidak mempercayai cinta.

Dibintangi oleh Shin Hye-sun, Kim Myung-soo, dan Lee Dong-gun, drama Angel’s Last Mission: Love tersedia mulai 15 Jun.

Angel’s Last Mission: Love terdiri daripada 32 episod dan sebelumnya ditayangkan di KBS2 pada Mei-Julai 2019.

Lovely Horribly

Drama Korea Lovely Horriblye mengisahkan Philip dan Eul-Soon terikat dalam takdir yang bertentangan. Sekiranya salah seorang dari mereka gembira, perkara buruk akan berlaku kepada yang lain. Ketika kedua-duanya memutuskan untuk mula menulis drama bersama, pelbagai acara fiksyen dalam skrip ternyata menjadi nyata.

Dibintangi oleh Park Si-hoo, Song Ji-hyo, dan Lee Gi-kwang, drama Lovely Horribly tersedia mulai 15 Jun. Lovely Horribly terdiri daripada 32 episod dan sebelumnya ditayangkan di KBS2 pada bulan Ogos-Oktober 2018

My Fellow Citizens

Drama Korea My Fellow Citizens menceritakan kisah seorang penipu yang terlibat dalam kejadian yang tidak dijangka menikahi seorang pegawai polis wanita.

Dibintangi oleh Choi Si-won, Lee Yoo-Young, dan Kim Min-jung, drama Korea My Fellow Citizens tersedia mulai 15 Jun. My Fellow Citizens terdiri daripada 36 episod dan sebelumnya ditayangkan di KBS2 pada bulan April-Mei 2019.

It’s Okay to Not Be Okay (Netflix Original)

Drama Korea It’s Okay to Not Be Okay mengisahkan seorang pekerja kesihatan dan seorang penulis buku yang mempunyai masalah keperibadian, bertemu untuk mencari erti cinta dan mencari identiti.

Dibintangi oleh Kim So-hyun dan Seo Ye-ji, drama Korea It’s Okay to Not Be Okay bermula pada 20 Jun.

SourceHellokpop

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan