Ketika ini, tular di media sosial mengenai #LathiChallenge yang mana dalam video tersebut menunjukkan aksi-aksi mereka sambil menatarias wajah masing-masing berubah menjadi wajah yang menakutkan.

Maksud Lathi Challenge 

Menggunakan lagu tema dari Weird Genius yang berduet dengan penyanyi Sara Fajira berjudul Lathi, lagu yang menggabungan elemen muzik elektronik dan traditional ini semakin mendapat tempat termasuk di Malaysia. Menariknya lagi dalam video muzik Lathi, pelbagai seni traditional dan juga mistik turut diterapkan bersama.

Difahamkan, lagu di dalam versi bahasa Inggeris ini mengisahkan mengenai hubungan cinta yang penuh dengan penipuan dan juga ego. Turut diselitikan bersama dalam lagu ini adalah beberapa perkataan asli Jawa seperti “Kowe ra iso mlayu saka kesalahan. Ajining diri ana ing lathi” yang bermaksud keyakinan diri sendiri terletaknya pada lidah (perkataan yang dikeluarkan).

Mawar Rashid Tampil Dalam Versi Seram! 

#LathiChallenge yang unik lagi menyeramkan ini turut menarik minat pelakon Mawar Rashid yang memuatnaik video versi Thailand daripadanya. Kongsi Mawar, persediaan untuk melakukan cabaran itu agak sukar kerana mengambil masa lebih 16 jam. Namun, ternyata ianya berbaloi kerana di dalam video tersebut Mawar kelihatan begitu menakutkan! Berikut kami kongsikan 5 #LathiChallenge yang cukup menyeramkan termasuk dari Mawar sendiri!

IKLAN

View this post on Instagram

Nahhhh!! FINALLY… #LathiChallenge yang korang tertunggu2 👻 tapi versi siam.. tulisan kat muka pun bahasa thai 😂 . . . Sooo! Cerita sebalik video yang korang duk request siap merayu2 nak sgt Mekwa buat version Mekwa ni 😂😂😂cerita dia.. Mekwa and abang2 Mekwa Plan satu hari je nk buat video ni.. . . 4jam plan, 6jam shoot, settle kul 6 pagi ok😂 edit 16jam weeiii.. . . Mekwa buat special sikit, pakaian traditional Indonesia 🇮🇩 ke pakaian traditional thailand 🇹🇭 . Sebab Mek kan HALF THAI. HEHEHHE . . Hasilnya!!!! Mekwa sendiri pon inlove gila, sumpah x pecaya boleh buat video camniiii..😭😭😭 Thanks to Abang Mekwa @eddyrafuanrashid , sebab tolong plan, Shoot and Edit video ni. 99% edit by him and 1% touch up edit by me 😝 Aunty Mekwa, @icu_maryana tolong Adik pakaikan baju ni, buatkan rambut lah sampai aunty tido pukul 6pagi.. Susah and berat pulak nk pakai Baju Thai ni😅 siap tolong tuliskan bahasa thai kat muka 😹 mekwa tak reti tulis bahasa thai. Kikiki🤭 And thank you gfan @arfanrashid tolong sewakan baju thai ni dalam masa satu hari g sewakan baju utk adikkk!! Thank you for making this happened guys . Blanje emoji sesuai kat Mekwa okay! And tag kawan korang yang been talking about this #lathichallenge . . Song Lathi by @sarafajira Video inspired by @jharnabhagwani . . Baju @mawarosehq #lathichallenge #lipsynchallenge #thaitraditional #makeup #viral #mawarose #makeuptutorial

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry