Selepas beberapa bulan pemergian suami tercinta yang juga pelakon, Allahyarham Ashraf Sinclair, penyanyi terkenal Indonesia Bunga Citra Lestari atau mesra disapa sebagai BCL dilihat semakin tabah mengharungi har-hari yang mendatang.

Muat Naik Kisah Aidilftri Tanpa Ashraf 

Buktinya, kini BCL semakin aktif memuatnaik posting di media sosial. Selepas berkongsi potret arwah suami tercinta menerusi Instagram baru-baru ini, pelantun Cinta Sejati itu berkongsi kisah dan kenangan sambutan Aidilfitri terakhir bersama Allahyarham di laman YouTube miliknya dengan judul BCL “”Dear Love…” | Episode 01″.

Dalam perkongsian yang cukup menghibakan itu, BCL turut menitipkan beberapa rangkap puisi mengenai pengalaman sambutan Aidilfitri tahun ini cukup berbeza dan kemeriahannya juga tidak sama seperti tahun sebelum ini. Bukan sahaja tanpa suami tercinta, malah Aidilfitri kali ini juga disambut dalam norma baharu akibat penularan COVID-19 seluruh dunia.

IKLAN

Ibu Mertua Tinggal Bersama Sejak Dua Bulan Lalu


Biarpun begitu, BCL bersyukur kerana kedua-dua belah keluarga nya masih mengekalkan tradisi yang sama seperti tahun sebelumnya termasuk ditemani ibu mertuanya, Dida Sinclair sejak dua bulan yang lalu.

“Lebaran kali ini seperti biasa saya siapkan makanan seperti semasa kamu ada… saya jaga tradisi ini untuk bagi Noah biasa dengan kehidupan baharu ini,” katanya.

“Kita duduk bersama berkongsi kasih sayang, ummi (Dida Sinclair) sudah dua bulan berada di Indonesia jauh dari keluarga di Malaysia menemani saya dan Noah, juga pada ibu dan ayah serta semua… saya ingin mengucapkan terima kasih kerana mereka berada bersama saya”

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut sudah mencecah lebih dari 2 Juta tontonan. Terdahulu, industri dikejutkan dengan khabar berita yang menyedihkan mengenai Allahyarham Ashraf Sinclair yang meninggal dunia akibat serangan jantung pada 18 Februari lalu di Jakarta, Indonesia.