Bekas pengurus Lisa dari kumpulan Blackpink didakwa telah menyeleweng wang milik penyanyi itu berjumlah 1 Juta Won (RM3,505.38) menerusi satu kes penipuan.

Harapkan Pagar, Pagar Makan Padi 

Lebih memalukan, wang tersebut telah dibelanjakan kepada kegiatan perjudian. Menerusi laporan eksklusif Market News, bekas pengurus tersebut yang dikenali sebagai ‘A’ telah bersama Lisa sejak penubuhan Blackpink sekitar 2016. Malah bukan sahaja Lisa, anggota Blackpink yang lain serta pihak pengurusan YG Entertainment juga telah meletakkan kepercayaan penuh kepada ‘A’ dan tidak menyangka dia tergamak berbuat demikian.

IKLAN

“‘A’ telah mengambil kesempatan atas kepercayaan dan persahabatan mereka selama ini dan memberitahu Lisa dia akan menggunakan wang tersebut untuk membantunya mencari pelaburan di dalam bidang hartanah. Namun hakikatnya, dia mengambil wang tersebut untuk berjudi dan Lisa menjadi mangsa atas penipuan tersebut”

Malah dalam laporan tersebut, rata-rata bersimpati dengan nasib Lisa yang merupakan satu-satunya ahli dari negara asing dan keseorangan di Korea sejak remaja.

Melihatkan pada situasi seumpama ini, individu seperti Lisa mudah terpengaruh dengan pelbagai hasutan apatah lagi ingin mencari aset ekonomi di negara lain.