Petang semalam, pelakon dan penyanyi Tomok berkongsi khabar gembira yang mana isterinya selamat melahirkan anak ketiga mereka.

Anak Perempuan Peneman Isteri

Turut memuat naik foto anak ketiganya itu di laman Instagram miliknya, Tomok juga begitu teruja kerana kelahiran kali ini seperti yang ditunggu-tunggu kerana ianya merupakan bayi perempuan.

“Assalamualaikum semua..Alhamdulillah isteri saya selamat melahirkan seorang baby girl hari ni. Terima kasih Allah.

“Terima kasih semua atas ucapan dan doa buat isteri dan anak saya,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

IKLAN

Kongsi Detik Kelahiran 

Dalam perkongsian lain, isteri Tomok iaitu Rahayu Abas atau lebih mesra dengan panggilan Ayu memanjatkan rasa syukur atas kelahiran puteri sulung mereka. Menerusi laman Instagram nya, Ayu turut berkongsi detik perjalanan kandungannya bermula dari saat mengetahui bahawa dirinya telah hamil sehinggalah ke bilik pembedahan bagi persediaan bersalin.

View this post on Instagram

Journey of my baby girl….👶🏻👸🏻 Alhamdulillah…syukur ke hadrat Allah…rezeki dan penantian selama 5 tahun untuk dapat baby girl dimakbulkan….mmg agak sukar untuk conceive terutama ibu-ibu yang sudah berusia atau mempunyai masalah ( I’m feeling it too)…tapi harap ibu-ibu diluar sana jangan putus asa…teruskan berusaha and berdoa… . . Finding i’m pregnant after coming back from holiday at Pulau Tioman dalam usia 41 tahun…gembira, risau and mcm2 perasaan coz it’s a risk of baby & mother health too..but keep going doa and think positif and also jaga diri… . . After 40 weeks, rabu malam start mild contraction…dibu tak boleh tido over night…the contraction keep going and continuing untill subuh hari khamis…dibu berkira2 nak ke hospital…bukan apa dibu kesian dekat 2 little boys dibu still sleep…nak bangun subuh dibu tengok ada bleeding…ooo…maybe dah tanda kot..dgn contraction yg berterusan i keep jalan rilek2…siap2kan diri..bag semua dah ready dalam kereta then kejutkan my hubby…. . . Sampai hospital, checking that dibu dah ada bukaan 3cm…and the contraction keep continuing…i did COVID-19 test too…lepas azan zohor dalam 1.25pm lahirlah seorang princess berat around 2.98kg pada 04.06.2020….and of course kelahiran dalam waktu-waktu COViD-19 kita terikat dengan SOP yang harus di ikuti….just handling my baby for a while…dibu kene isolate dgn baby sehingga result COVID-19 keluar…. . . Terima kasih to all my family, friends and follower yang wish and doakan dibu sepanjang tempoh pregnancy sampai deliver…. . . Thank you to my lovely husband yang sentiasa ada dalam susah & senang….we manage to harungi bersama dengan dugaan, kekangan, halangan & everything together….i love u so much … ayu sayang shah😘❤️ . . To Arrian & Andra wait for dibu k…will bring your little princess sister going back home soon 😘😘😘😘

A post shared by @ ayu_abas on

Sebagai info, Tomok dan Ayu telah berkahwin pada 2 Julai 2011 dan dikurniakan dua cahaya mata lelaki iaitu Arrianshah Akid, 8 tahun dan Andrashah Iman, 3 tahun.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry