Kisah Channing Tatum Pernah Dimalukan Ketika Jadi Penari Bogel Di Usia 19 Tahun

Mesti Baca

Pelakon Channing Tatum terkenal dengan lakonannnya dalam beberapa filem. Antaranya seperti filem Step Up, Magic Mike, 21 Jump Street, G.I Joe: The Rise of Cobra, The Vow, dan lain-lain.

Sebelum menjadi terkenal seperti sekarang, Tatum harus melalui masa-masa sukar dalam hidupnya. Tatum, yang merupakan anak kepada Kay dan Glenn Tatum, ini pernah tinggal di luar bandar.

Tatum yang mengalami Attention Deficit Disorder (ADD) dan disleksia, membuatnya tidak dapat melakukan aktiviti dengan baik di sekolah. Namun, dia secara aktif mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti seperti bola sepak, besbol, seni mempertahankan diri, dan lain-lain.

Semasa Channing Tatum masih remaja, dia menghabiskan banyak waktunya di Tampa, Florida, Amerika Syarikat. Tatum diusir dari kuliah dan dia mula melakukan pelbagai pekerjaan yang cukup aneh, salah satunya adalah menjadi penari tiang di kelab malam tempatan, dengan nama Chan Crawford.

Via Mirror

Pada masa itu, Tatum menjadi penari bogel pada akhir 90-an, ketika dia berusia 19 tahun. Kebiasannya dia akan menari di hadapan 25 wanita. Dia memilih pekerjaan itu kerana dia gelap mata dengan wang dan kehidupan mereka penuh dengan pesta.

Via Mirror

Pada suatu hari, pemilik nama Channing Matthew Tatum mengalami satu kejadian yang membuatnya berhenti melakukan kerja itu. Pada waktu itu, dia menari di hadapan seorang wanita. Salah seorang wanita  menjerit kepadanya kerana memikirkan seseorang.

“Wanita itu berteriak, ‘Ya Tuhan, lihat! Anda mengingatkan saya tentang anak buah saya!’ Kemudian, dia memeluk saya, “- kata Tatum di Mirror.uk.

Tatum merasa tidak selesa kerana wanita itu melakukan sesuatu yang tidak sesuai dengannya, walaupun dia dipanggil oleh wanita itu seperti anak buah.

Hingga akhirnya, Tatum meninggalkan pekerjaan itu sekitar tahun 2000. Dia memulakan kariernya di industri hiburan dengan menjadi pelakon tambahan dalam klip video Ricky Martin yang berjudul She Bangs.

Via Mirror

Filem pertama yang dibintangi oleh Tatum berjudul Coach Carter pada tahun 2005. Pengalaman Tatum sebagai penari striptis juga dituangkan ke dalam filem Magic Mike, yang ditayangkan pada tahun 2012.

Berkat kemampuan Tatum untuk berlakon, dia berjaya membawa pulang beberapa anugerah, termasuk Persembahan Komedi Terbaik Anugerah Best Comedic Performance dari MTV Movie & TV Awards 2015, Favorite Movie Actor dari People’s Choice Awards 2016, dan lain-lain.

Hingga kini, bekas suami Jenna Dewan masih aktif dalam dunia hiburan. Dari tahun 2018 hingga sekarang, Channing Tatum masih merupakan executive produser dari siri TV bertajuk Step Up: High Water.

SourceMirror

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan