Luna Maya adalah salah satu selebriti di negara ini yang kehidupan cintanya selalu berjaya menarik perhatian orang ramai. Setelah merasakan banyak kenangan manis dan pahit dalam kehidupan cinta, Luna masih tiada ada kekasih selama kira-kira dua tahun.

Wanita berusia 36 tahun itu sepertinya tidak pernah bercinta dengan sesiapa lagi setelah hubungannya dengan Reino Barack hampir separuh jalan.

Mungkin ramai yang menyangka bahawa ibu bapa Luna Maya pasti bimbang dengan jodoh anak perempuan mereka. Dilaporkan dari Detik.com, Luna Maya juga mendakwa bahawa ibunya, Waltraud Maiyer, dilihat tidak begitu rungsing dengan status  anak perempuannya yang masih belum berkahwin.

IKLAN

Luna kemudian menjelaskan bahawa harapan utama ibu adalah kesihatan dan kebahagiaan puteri, tanpa mengira masalah perkahwinan.

“Mungkin ini sedikit berbeza dengan kebanyakan ibu, mungkin sebenarnya kita tidak tahu apa yang terpendam dalam hatinya, kerana dia tidak memberitahu tentang keinginannya,”kata Luna Maya dalam program “Siyap Bos” yang dikendalikan oleh Raffi Ahmad.

“(Ibu mahu saya) Sihat dulu, dan kemudian gembira. Dia selalu mengatakannya.”

Malah Luna Maya menyebut bahawa ibunya tidak akan keberatan sekiranya suatu hari dia sama sekali tidak mahu berkahwin.

Menurut ibu Luna Maya, perjalanan setiap orang tidak semestinya sama. Walaupun begitu, tidak dapat dinafikan bahawa ibunya pernah bertanya soal pernikahan Luna Maya.

“Pernah saja dia bertanya ‘anda tidak mahu anak-anak?’ “Anda tidak mahu berkahwin, ya?” Tidak perlu jika itu rumit,” kata Luna Maya.

“Jika kamu tidak menginginkannya, tidak apa-apa, tidak harus sama dengan orang, bukan? Tapi memang begitu. Tenang saja.”

Seperti mana yang diketahui, Luna Maya mempunyai kisah cinta yang panjang dan selalu berakhir dengan perpisahan. Setelah kisah cintanya dengan Ariel NOAH terputus, Luna Maya diketahui menjalin semula cinta dengan Reino Barack. Malangnya, hubungan mereka juga terpaksa gagal dan kini Reino mengahwini Syahrini.