Biarpun kebanyakan sektor kini dibenarkan untuk beroperasi, namun untuk pemulihan semula berkaitan ekonomi ternyata memberikan kesan yang cukup mendalam.

The Stage Tutup Operasi

Ini termasuklah buat penyanyi Rahmad Mega yang mana perniagaanya terkesan sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) diumumkan sejak Mac yang lalu.

Memetik laporan Berita Harian, Rahmad terpaksa menutup tapak perniagaan gerai makanannya yang baru beroperasi selama 5 bulan, The Stage by Rahmad Mega yang terletak di Kuala Lumpur.

Elak Tanggung Kerugian Besar

IKLAN

The stage by Rahmad Mega..hanya tinggal kenangan ..seminggu jgk la acara mengemas utk membersihkan kawasan ..Sayu & pilu menyelubungi hati kami .tp semua Aturan Allah..Kami redho..😔

Posted by Rashib Rasta on Sunday, June 7, 2020

Difahamkan, pelantun Bayangan Gurauan itu terpaksa membuat keputusan demikian bagi terus menanggung kerugian kerana situasi PKP sebelum ini.Biarpun tidak menyatakan jumlah kerugian, akui Rahmad dia menanggung kerugian yang agak besar kerana masih terpaksa membayar sewa penuh.

“Disebabkan itu, saya mengambil keputusan untuk tutup kerana tidak mahu terus menanggung kerugian. Memang ketika PKPB, kita sudah boleh berniaga, tetapi suasana berbeza.

“Bayangkan, saya mempunyai 300 meja, tetapi disebabkan penjarakan sosial, satu meja boleh diduduki dua pelanggan. Jadi, hanya 50 pelanggan dalam satu masa. Macam mana jumlah berkenaan nak menanggung bayaran sewa?,” katanya seperti dipetik dalam Berita Harian.

Dedahnya lagi, dia berasa sedih ketika melihat pekerjanya mengemas barang sewaktu proses penutupan The Stage apatah lagi mengenang kembali kerja kerasnya dalam usaha membangunkan perniagaannya itu.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN