Keputusan Caitlyn Jenner untuk menjadi transgender nampaknya memberi kesan kepada anak-anaknya iaitu Kendall Jenner dan Kylie Jenner. Pada bulan ini, Caitlyn menyambut ulang tahunnya sebagai seorang wanita setelah lima tahun menukar identiti jantina.

Sempena ulangtahun ini, Kylie dan Kendall berkongsi perasaan mereka tentang perubahan bapanya selama ini seperti yang dipetik dari laman People.

IKLAN

“Ketika bapa saya muncul sebagai transgender, hubungan kami semakin baik. Dia akhirnya dapat bersikap jujur ​​dengan saya. Kita boleh bercakap mengenai emosi mendalam yang dia rasakan sepanjang masa. Bapa saya biasanya bukan orang yang suka membicarakan perasaannya, jadi itu adalah sesuatu yang besar bagi kami,” kata Kendall kepada laman People pada hari Khamis, 11 Jun 2020.

Model berusia 24 tahun ini juga mendedahkan bahawa dia masih seperti gadis kecil kepada ayahnya. Kendall sering menonton video lama bapanya dan menjumpai mesej emosi yang sangat memberi inspirasi.

“Saya biasa menonton video lama Bapa dan berharap saya dapat menjadi sebahagian daripada momen yang luar biasa dengannya. Terdapat begitu banyak kisah yang dia ceritakan mengenai hidupnya dan saya hanya duduk mendengar. Dia telah menjalani banyak kehidupan yang luar biasa. Ini sangat memberi inspirasi,”- sambungnya.

Banyak pelajaran yang diperolehi oleh Kendall dan Kylie dari bapanya. Kini mereka mencintai apa yang mereka sukakan dan tidak malu untuk mengakuinya. Perkara yang sama berlaku untuk Kylie yang mengaku bangga dengan perubahan dan perjalanan hidup Caitlyn.

“Bapa selalu menjadi inspirasi kepada saya, dari memenangi pingat emas di Olimpik hingga mendapatkan lesen juruterbangnya. Namun, melihat pada perjalan hidupnya adalah perkara yang paling memberi inspirasi bagi kita semua, “kata Kylie

Adik-beradik itu menjadi orang berkeyakinan tinggi kerana didikan Caitlyn. Mereka juga bersetuju dengan mengatakan bahawa bapanya adalah seorang pahlawan bagi mereka.

“DIA ADALAH Hero KAMI,” KATA ADIK-BERADIK ITU.

Caitlyn Jenner mula-mula kelihatan berbeza ketika dia muncul di majalah Vanity Fair dengan muka depan berjudul ‘Call Me Caitlyn’. Bekas suami Kris Jenner ibi telah menjadi transgender pada usia 65 tahun setelah bergelut dengan dysphoria jantina.

Sebenarnya, Caitlyn Jenner atau nama asalnya Bruce Jenner itu mengakui bahawa dia bangga menjadi dirinya sendiri. Malah dia ingin melakukan perkara yang luar biasa.