The Bridge musim kedua mula ditayangkan sejak 15 Jun yang lalu di Viu, HBO GO, dan HBO di seluruh Asia. Siri ini melibatkan pelakon dan pelakon dari Asia Tenggara, termasuk Indonesia.

Ia akan ditayangkan pada jam 9 malam waktu Singapura dan Malaysia, jam 8 malam di Indonesia Barat dan Thailand dan disiarkan secara langsung di semua pasaran. Satu episod baharu produksi akan ditayangkan setiap minggu.

The Bridge menampikan pelakon hebat dari Singapura, Rebecca Lim Singapura dan dari Malaysia, Bront Palarae yang mengulangi peranan utama mereka. Di musim kedua, turut menampilkan bakat pelakon dari Indonesia dan Filipina.

IKLAN

Ario Bayu dari Indonesia berperanan sebagai pegawai penguatkuasa undang-undang dengan agenda tersembunyi.

Selain itu, lebih menarik, The Bridge kali ini turut menampilkan kemunculan terbaru pelakon Wan Hanafi Su, Fikry Ibrahim dan Chew Kin Wah dari Malaysia, Lukman Sardi, Amanda Manopo dan Miller Khan dari Indonesia, Adrian Pang dari Singapura dan Joseph Marco dari Filipina.

“Sepanjang musim kedua The Bridge, kami sangat gembira dapat mempersembahkan serangkaian bakat terbaik dari Asia Tenggara kepada penonton kami di 16 negara,” kata Ketua Pengeluaran Asal untuk Viu Indonesia dan Malaysia, Sahana Kamath melalui kenyataan rasminya pada hari Isnin.

Musim kedua The Bridge menceritakan kisah tentang apa yang berlaku satu tahun selepas kejadian pada musim pertama. Sebuah kapal pesiar yang berdaftar di Singapura dan terdampar di daratan Johor, Malaysia, ditemui bersama keluarga Indonesia yang terbunuh di dalamnya.

Dalam proses penyiasatan pembunuhan berantai yang terjadi, watak-watak utamanya terjebak dalam lingkaran pengkhianatan, penipuan, dan individu yang sarat dengan masa lalu yang penuh dengan tragedi. Dengan tema korupsi, penebusan, dan dendam, musim kedua ini mempunyai nuansa yang “lebih gelap” dan mengandungi lebih banyak unsur kejutan daripada musim pertama.

“Musim kedua Bridge sangat kaya dengan unsur kejutan, setiap watak digali lebih dalam, dan pergerakan set, cerita, dan perbualan antara ketiga negara dikemas dengan begitu rapi. Kami percaya musim kedua The Bridge akan sangat mencetuskan penonton adrenalin,” jelas Sahana.

The Bridge musim kedua diarahkan oleh TJ Lee, Jason Chong, dan Zahir Omar. Siri ini adalah adaptasi dari siri Endemol Shine yang dihasilkan dengan persekitaran tempatan.