Kematian Sushant Singh Rajput yang sangat mendadak meninggalkan penderitaan yang mendalam, bukan sahaja keluarganya tetapi juga peminat yang menyayanginya. Sushant mengakhiri hidupnya pada hari Ahad, 14 Jun 2020 kerana tertekan setelah kehilangan tujuh kontrak filem dalam enam bulan.

Kematiannya menimbulkan banyak kontroversi dalam industri Bollywood. Lebih mengejutkan, nama Salman Khan dipetik menjadi salah satu penyebab kemurungan Sushant Singh Rajput. Ini kerana rumah produksi Salman pernah ‘banned’ Sushant sehingga membuatnya dia depresi dan mengakhiri hidupnya.

IKLAN

Berita ini menjadi sensasi sehinggakan pengarah Abhinav Kashyap memuat naik kenyataan yang mengatakan bahawa kerjayanya juga disabotaj oleh keluarga pelakon berusia 54 tahun itu. Sehubungan itu, keluarga Salman Khan telah melaporkan Abhinav kepada polis.

Menurut Hindustantimes,   Abhinav Kashyap yang merupakan seorang pengarah berkongsi di Facebooknya pada hari Selasa, 16 Jun 2020. Postingnya menceritakan tentang bagaimana Arbaaz Khan, adik Salman Khan dan keluarganya mensabotaj kerjayanya setelah filem Dabangg dirilis pada tahun 2010.

Abhinav Kashyap juga mengaku dieksploitasi dan diintimidasi secara langsung oleh keluarga Khan. Ini menjadikan kesihatan mentalnya terganggu. Abhinav mengatakan bahawa Arbaaz juga berusaha untuk mengawal kariernya dan merebut projek filemnya dengan Shree Ashtavinayak Films.

Juga dalam artikelnya yang panjang, Abhinav mengatakan bahawa keluarga Salman Khan sangat licik kerana mengendalikan industri dengan pengaruh politik yang mereka miliki. Tetapi dia tidak akan menyerah seperti Sushant Singh Rajput dan akan terus berjuang untuk melihat akhir karier mereka.

“Musuh saya tajam, licik dan selalu menyerang dari belakang dan tetap tersembunyi. Tetapi yang terbaik ialah selepas 10 tahun, saya tahu siapa musuh saya. Ketahuilah bahawa mereka adalah Salim Khan, Salman Khan, Arbaaz Khan dan Sohail Khan,” tulis Abhinav.

“Keluarga Salman Khan adalah ketua ular berbisa. Mereka menggunakan wang kotor, pengaruh politik dan hubungan untuk menakut-nakutkan sesiapa dan semua orang. Sayangnya, kebenaran ada di pihak saya dan saya tidak akan menyerah seperti Sushant “Singh Rajput.

Dalam masa yang singkat, posting itu mencuri perhatian orang ramai. Ketika ditanya mengenai hal ini, Arbaaz Khan mendakwa dia tidak berkomunikasi dengan Abhinav Kashyap sejak 2012 sebelum memulakan filem Dabangg 2. Arbaaz juga mengatakan bahawa keluarganya telah mengambil tindakan undang-undang terhadap Abhinav.

Sejak kebelakangan ini Salman Khan menjadi sebutan setelah rumah produksi itu didakwa telah ‘banned’ Sushant Singh Rajput. Ucapan takziah yang ditulis oleh Salman Khan di Twitternya penuh dengan komen sinis yang menyoroti sikap Salman Khan.