Sebentar tadi menerusi artikel Murai.my melaporkan jenama fesyen terkenal, dUCk telah melancarkan koleksi terbaru yang mana menjalikan kerjasama bersama Marvel.

Tarik Semula Jualan Tali Leher 

Bukan sahaja koleksi tudung, malah bersempena dengan Hari Bapa, dUCk turut melancarkan koleksi tali leher edisi khas Marvel buat para jejaka. Namun, selepas 24 jam dilancarkan pihak dUCk menerusi laman Instagram rasmi mereka mengumumkan penarikan semula jualan tali leher tersebut buat semua pelanggan lelaki mereka yang beragama Islam.

IKLAN

Derma Kepada Petugas Barisan Hadapan 

Ini kerana tali leher tersebut diperbuat daripada sutera dan di dalam hukum, Islam menegah seorang lelaki untuk memakai mana-mana pakaian mahupun perhiasan yang diperbuat daripada sutera.

Justeru itu, pihaknya akan memulangkan semula wang buat mereka yang sudah membeli koleksi ini dalam masa terdekat. Malah, dUCk juga menyatakan mereka tidak akan meneruskan jualan tali leher tersebut dan akan mendermakan koleksi itu buat petugas barisan hadapan yang bukan beragama Islam sebagai hadiah hari bapa. Sebagai rekod, dUCk melakar sejarahnya tersendiri sebagai jenama fesyen pertama di dunia yang berkolaborasi dengan Marvel.