Tidak ramai pelakon di India yang mempunyai kelompok peminat yang begitu besar dan terus berkembang seperti Sushant Singh Rajput. Dia bukan hanya pelakon yang baik, tetapi juga penari yang luar biasa dan juga hos televisyen berbakat.

Dengan setiap filemnya pasti mencipta rekod baru, malah Sushant menjadi antara pelakon dengan bayaran tertinggi di seluruh dunia. Sebelum dia masuk ke dunia perfileman, Sushant telah muncul banyak siri televisyen.

Di sini, kita akan membincangkan tentang kehidupan Sushant sebelum dia meniggal dunia. Siapa sangka, Sushant sebenarnya meninggalkan banyak asset bernilai tinggi.

Sushant atau nama penuhnya, Sushant Singh Rajput memulakan karier lakonannya pada tahun 2013 dan sehingga hari ini, dia adalah salah seorang pelakon yang paling disayangi dan dihargai di seluruh dunia dalam industri filem.  Namanya melonjak naik menerusi filem “Kai Po che” yang dirilis pada tahun 2013.

Pada tahun 2016, filemnya “M.S. Dhoni the untold story” ternyata menjadi salah satu filem terlaris, membuat koleksi box office sekitar 216 crore.

Jumlah Kekayaan Bernilai RM32 Juta

Jumlah nilai bersih kekayaan Sushant Singh Rajput dianggarkan sekitar AS $8 Juta, yang dalam mata wang Malaysia sekitar RM32 Juta dan mengenakan bayaran sekitar 5-7 crore setiap filem. Sebahagian besar penghasilannya berasal dari filem, pelaburan dan endorsement jenama.

IKLAN

Sushant mengenakan bayaran sekitar 5-7 Crore setiap filem.

Penthouse Bernilai RM11.2 Juta

Sama seperti kebanyakan selebriti, Sushant tinggal di rumah mewah di Mumbai. Anda akan terkejut apabila mengetahui bahawa penthouse miliknya ini bernilai 20 crores atau sekitar RM11.2 Juta.

Penthouse Sushant ini tidak kalah dengan sebuah istana. Sushant telah menghiasi rumahnya dengan penuh teliti dan telah membuat semua kerja reka bentuk dan lukisan dalaman sesuai dengan keinginannya. Dulu dia menghabiskan sebahagian besar waktunya di rumah ini.

Koleksi Kereta Mewah

Maserati Quattroporto
Land Rover Range Rover SUV
BMW K1300R

Dipetik dari GULFNEWS, Sushant juga sangat gemar dengan kereta mewah dan motosikal berkuasa tinggi. Koleksi Sushant juga merangkumi kereta Maserati Quattroporto, Land Rover Range Rover SUV dan motosikal BMW K1300R.

Beli Lot Tanah Di Bulan

View this post on Instagram

The My Side Of The Moon 🌓 #dreams

A post shared by Sushant Singh Rajput (@sushantsinghrajput) on

IKLAN

Biarkan kami memberitahu anda bahawa Sushant sangat menyukai ilmu angkasa dan dunia lain sehingga dia membeli tanah di bulan.

Ya, agak mengejutkan apabila mengetahui perkara ini, tetapi dia adalah pelakon Bollywood pertama di India yang membeli tanah di bulan.

Menurut Newslagoon, Sushant membeli tanah ini di bulan pada tahun 2018. Menariknya, plotnya adalah di ‘Laut Muskovi’. Anda akan terkejut mengetahui bahawa dia sering memantau plotnya di bulan dengan bantuan teleskopnya.

Sebenarnya Sushant Singh Rajput tidak mempunyai teleskop biasa-biasa tetapi dia mempunyai teleskop hebat bernama 14LX00. Sushant membeli tanah ini dari International Lunar Lands Registry.

Yang istimewa ialah tanah yang dibeli oleh Sushant Singh Rajput di bulan tidak boleh dimiliki secara sah oleh Sushant, walaupun demikian, dia telah diberi sijil khas untuk membeli tanah ini, yang membuktikan bahawa dia telah membeli sebidang tanah di bulan.

Itulah antara aset mewah yang dimiliki oleh aktor kacak ini semasa dia hidup. Dalam kehidupan mewah itu, tidak siapa tahu bahawa Sushant menderita kemurungan. Dia Ditemui tergantung di kediamannya di Bandra, Mumbai India pada hari Ahad (12/6). Berita ini sekaligus mengejutkan industri filem Hindi di negara itu.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry