Sebelum ini, personaliti media sosial terkenal yang juga model sambilan, Dr Say Shazril pernah berkongsi mengalami penyakit Teratozoospermia iaitu masalah kesuburan bagi lelaki. Namun siapa sangka, rezeki telah ditentukan buat Dr Say dan isteri,Dr Azura Abas mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki Aezriel yang kini menginjak usia setahun.

Isteri Hamil Anak Kedua

Terbaru, Dr Say menerusi laman Instagram nya sekali lagi berkongsi khabar gembira apabila isterinya telah disahkan hamil anak kedua mereka. Menurut pengacara My Doctors ini, pada mulanya Dr Azura tidak menyangka akan hamil setelah membuat ujian pemeriksaan hamil. Malah dia turut membuat ujian tersebut untuk kali kedua dan hasilnya tetap mendapat keputusan yang sama.

Harap Kandungan Berada Dalam Keadaan Sihat 

Teruja dengan keputusan tersebut, Dr Azura menghubungi Dr Say bagi berkongsi berita gembira itu.

View this post on Instagram

Topic : Best Father’s Day Gift Ever!!! . Sy mungkin akan dimaki bini akibat post gambar ni tapi sy tak boleh tahan! Pagi tadi sy dapat panggilan cemas dari bini “Ubby, i buat UPT (urine pregnany test) tadi & dapat 2 line. I cam tak percaya so i buat sekali lagi & dapat 2 line jugak! Tapi samar2 aa both, betul ke ni? I pregnant ke ni?”. Dah dia kalut sy lagi la kalut “WAAAAH, best gila unny! Alhamdullilah! Hepi gilaaa, mai gambar tengok”. . Maka di whatsapp-kannya gambar di atas dengan pesanan “u jangan post, benda tak sure lagi, kalau tak jadi nanti i down”, tapi Say Shazril mana dengaq cakap bini & Say Shazril mana boleh simpan excitement maka HERE IT IS PEEPS, ALHAMDULLILAH! Sy tau mana ada orang post keputusan UPT ni sehinggalah sekurang2nya pregnancy mereka dah masuk 2nd trimester tapi bagi sy jadi atau tidak itu belakang kira. Sekurang2nya ada sinar harapan yg kami masih lagi boleh mendapatkan zuriat. . “Sebab ape doc ckp cmtu? Doc dh dapat Ace kot, kenapa nak risau takleh dapat anak lagi?”. Ahaa tu semua ada sy jelaskan dalam my 1st Youtube video coming up really soon peeps! Something yg sy & bini tak pernah kongsikan dalam socmed kami kemungkinan yg kami akan sukar mendapatkan zuriat lagi. Tapi yelah masih terlalu awal juga maka di sini sy ingin memohon jasa baik anda, doakanlah kandungan kami ni agar terpelihara kesihatannya. Kesian tengok Ace takde kawan & kesian tengok daddy muka dia tak diturunkan kepada sesiapa ahaha.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

IKLAN

Biarpun telah diminta untuk tidak menghebahkan khabar berita tersebut, namun bagi Dr Say dia berkongsi pada umum kerana mengharapkan sinar agar dikurniakan cahaya mata kedua.Bukan itu sahaja, dia menganggap perkhabaran tersebut sebagai hadiah terbaik buatnya pada Hari Bapa dan mendoakan agar kandungan isterinya itu berada dalam keadaan sihat dan terpelihara.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry