Chadwick Boseman menjadi sebutan kerana bimbang dengan keadaan kesihatannya. Sebelum ini Murai MY ada mengeluarkan artikel mengenai penampilan terkini Chadwick yang berbeza.

BACA: Hampir Tak Kenal! Ini Wajah Terkini Aktor Black Panther, Chadwick Boseman

Terbaru, aktor Black Panther itu baru-baru ini dilihat di sebuah hospital dan menggunakan kerusi roda untuk membantunya berjalan.

IKLAN

Telah diketahui bahawa Chadwick mengejutkan peminat ketika melihat perubahan bentuk badannya yang semakin kurus pada bulan April yang lalu. Lama kelamaan, dia juga sempat menggunakan tongkat ketika muncul di tempat awam.

Via Hollywood Life

Dalam sebuah foto yang ditularkan oleh akaun twitter @BrasilChadwickB, Chadwick Boseman di kerusi roda pada hari Jumaat, 19 Jun 2020.

Lelaki berusia 42 tahun itu berada di hospital Santa Monica di Los Angeles dan seseorang dilihat menolak kerusi rodanya menuju ke Bilik Kecemasan (ER).

Menutup wajahnya dengan topeng hitam, hoodie menutupi kepalanya dan selimut putih, Chadwick juga difoto di bilik rawatan khas untuk jantung.

Namun, sehingga kini tidak diketahui apa yang berlaku pada aktor kelahiran South Carolina itu. Diketahui bahawa kehadirannya di hospital ditemani tunangnya Taylor Simone yang dilaporkan kelihatan sangat risau dengan keadaan Chadwick.

Chadwick muncul di Instagram beberapa hari yang lalu untuk memperkatakan tentang perkauman pada orang kulit hitam. Aktor 21 Bridges itu menambah senarai selebriti yang memperjuangkan keadilan dan perubahan gema.

IKLAN