Mungkin ramai orang lupa atau tidak tahu bahawa Mike Tyson dipenjara selama tiga tahun pada tahun 1992.

Peninju legenda itu bersalah atas kesalahan memperkosa Miss Black Rhode Island, Desiree Washington, yang ketika itu berusia 18 tahun. Seorang saksi pada masa itu adalah Claudia Jordan, yang kini dikenali sebagai bintang rancangan realiti.

Sebelum ini Murai MY ada mengeluarkan artikel mengenai kehidupan lampau Mike Tyson yang ketagihan seks sehingga menghancurkan kariernya.

IKLAN

BACA: Ada Kebun Ganja Sendiri! Ini Fakta Seks Bebas Mike Tyson Sebelum Bersara

Saksi, Claudia Bongkar Kisah Sebenar

Setelah sekian lama menutup ceritanya, Claudia mendedahkan apa yang diketahui pada masa itu dalam siaran podcast baru-baru ini.

Dipetik dari TOOFAB.com, sebelum ini Claudia tidak banyak bercerita mengenainya ketika dia dipanggil pada perbicaraan Mike Tyson pada tahun 1992. Pada masa itu, keterangan Claudia membuat peninju itu marah kerana ia telah menyulitkan keadaan. Dalam podcast ‘Hustling with Viviva A. Fox’, selebriti itu akhirnya mengungkapkan pengalaman yang tidak banyak diceritakan ketika tiba di Hollywood.

“Ramai orang tidak mengetahui ini. Ini adalah sesuatu yang saya simpan ketika saya berpindah ke Hollywood. Saya takut dengan orang sekeliling, kawan-kawan yang pada masa itu.” katanya.

Desiree Washington ketika menyertai Miss Black AMerica Foto: Listick Alley

Pada masa itu Claudia dan Desiree berumur 18 tahun untuk menyertai Miss Black America. Desiree telah memanggil Claudia pada waktu itu dan mengatakan dia merasa jelek untuk tampil dalam pertandingan kecantikan, tetapi akhirnya dia berjayal meyakinkannya untuk tetap bertahan.

“Saya memintanya untuk kekal bertahan. Keesokan harinya dia pergi dan diperkosa. Saya merasa bersalah sampai hari ini,” katanya.

Claudia mengetahui kejadian itu ketika dia dan keluarga Desiree mahu memberi kejutan melalui telefon. “Ketika menelefonnya, dia berkata, ‘Saya keluar dengan Mike Tyson semalam dan dia memperkosa saya,’ katanya.

“Saya memberikan telefon itu kepada ibunya, dia histeria. Ayahnya menangis, hatinya hancur. Saya sangat sedih, tetapi saya harus sedar, saya bercakap di telefon, ‘Baiklah, sudahkah anda mandi? Kami akan menjemput anda.’ Kami menjemputnya, kami membawanya ke hospital dan saya boleh katakan, sebaik sahaja saya melihatnya, dia hancur, “kata Claudia.

“Saya membawanya, saya memegang tangannya semasa pemeriksaan vagina. Mereka mengatakan ada bukti,” tambah wanita berusia 47 tahun itu.

Walaupun mengetahui kebenarannya, model itu tidak berniat memanfaatkan kisah Desiree. Menurutnya, Desiree adalah orang yang seharusnya membuat buku atau dokumentari kerana dia adalah yang paling kurang bernasib baik.

IKLAN
Foto: Today Show

“Keluarganya hancur setelah itu. Banyak perkara terjadi. Dia mengubah namanya dan teruskan kehidupan. Dia memotong rambutnya, mengubah penampilannya, sehingga tidak ada yang mengenalinya. Hidupnya hancur, hidupnya hancur dalam satu malam,” kata Claudia.