Sampai Tersasul Sebut Nama! Sweetnya Video Pertemuan Pertama BCL & Ashraf Sinclair

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Zaidin Alberthttp://www.murai.my
Gosip Selebriti sememangnya sudah menjadi sebahagian dalam hidup saya. Tak hairanlah jika selebriti hubungi saya untuk reka cerita gosip. Cerita sahih lebih diutamakan.

Penyanyi Bunga Citra Lestari atau lebih mesra dipanggil BCL mengimbas kembali pertemuan pertamanya dengan mendiang suaminya, Ashraf Sinclair.

BCL berkongsi video yang berlangsung pada tahun 2007 di Malaysia. Video itu menunjukkan Ashraf memegang mikrofon yang menemu ramah BCL mengenai album pertamanya, “Cinta Pertama”.

Ashraf yang duduk di sebelah BCL memuji nama dan penampilan BCL.

“”Sekarang saya bersama Bunga Citra Lestari, nama yang cukup ayu, mukanya pun ayu, semuanya pakej yang sudah ‘complete’,”” kata Ashraf ketika itu.

BCL kelihatan tersipu ketika Ashraf memujinya. Video yang dimuat naik oleh BCL adalah wawancara dari Beat TV Astro Ria, Malaysia. Melalui IG Story, BCL juga mengingati Ashraf melalui videonya.

View this post on Instagram

Source : BEAT TV Astro Ria – 2007

IKLAN
A post shared by Bunga Citra Lestari (@bclsinclair) on

“Pertama kali bertemu dengan anda,” kata BCL dengan emoji hati.

Dari pertemuan itu, ternyata hubungan mereka sampai ke jinjang pelamin. Ashraf menikahi BCL di Jakarta pada 8 November 2008. Mereka lalu di anugerahkan seorang anak lelaki, iaitu Noah Sinclair. Ashraf Sinclair meninggal dunia kerana serangan sakit jantung pada 18 Februari 2020 dan disemadikan di San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat.

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This