Menepati ramalan sebelum ini, nampaknya kumpulan penyanyi wanita Korea popular, Blackpink terus unggul mencipta pelbagai pencapaian menerusi single terbaru, How You Like That yang mula diperdengarkan secara rasmi pada 26 Jun yang lalu.

Pecah 5 Rekod

Jika single sebelum ini, muzik video Kill This Love berjaya mencatat 891 juta tontonan di laman YouTube, kini muzik video How You Like That memperbaharui pencapaian mereka dengan memecah 5 rekod dunia dalam Guiness World Record.

Video tersebut telah berjaya mencatat rekod sebagai video yang paling ditonton, video muzik paling banyak ditonton dan video K-Pop paling banyak ditonton dalam masa 24 jam di laman YouTube. Dua lagi pencapaian adalah video premier yang paling ditonton dan video muzik premier yang paling banyak ditonton di laman YouTube.

Pecah Rekod Terdahulu

Untuk rekod, video muzik How You Like That berjaya mencatat 86.3 juta tontonan dalam masa 24 jam manakala untuk tontonan premier secara langsung mendapat 1.66 juta tontonan ketika itu.

Pemegang rekod video muzik paling banyak ditonton sebelum ini antaranya Ariana Grande – thank u, next capaian 55.4 juta tontonan, Taylor Swift’s Look What You Made Me Do, dengan 43.2 juta tontonan dan Blackpink sendiri, dengan single Kill This Love yang berjaya mencatat 56.7 juta tontonan dalam masa 24 jam.

IKLAN