Rakyat India Anggap Preity Zinta Lupa Diri & Memalukan?

Mesti Baca

Peminat yang setia mengikuti pelakon Bollywood, Preity Zinta pasti tahu bahawa dia sekarang menetap di Amerika Syarikat. Sudah empat tahun, Preity berada di negara tersebut.

Sempena Hari Kemerdekaan Amerika Syarikat pada Sabtu, 4 Julai 2020, Preity Zinta turut merayakan bersama suami dan ibunda tercinta.

Preity Zinta dilihat berkongsi hari bermakna itu di Instagramnya dan terus menjadi perhatian netizen. Di ruangan komen, rata-rata pengikutnya memberi pujian dan  semangat. Tapi ada netizen yang tak pasal-pasal melontarkan kata-kata kecaman dengan menyebut Preity lupa diri terhadap negara kelahirannya.

View this post on Instagram

Fireworks are on ⭐️🇺🇸 ❤️ #Stayhome #Staysafe #patiparmeshwar #Ma #Bruno #happy4thofjuly #Ting

IKLANA post shared by Preity G Zinta (@realpz) on

Menerusi gambar yang dimuatnaik, Preity Zinta menunjukkan saat bersama-sama keluarganya ketika menyambut Hari Kemerdekaan Amerika Syarikat. Bintang filem Dil Hai Tumharaa dilihat memuat naik gambar selfie di belakang rumah ditemani suaminya, ibu dan anjing peliharaannya. Suaminya Gene Goodenough, berpose sambil memegang bendera Amerika.

Fireworks are on us #stayhome #staysafe #patiparmershwar #ma #bruno #happy4thofjuly #ting,” ujar Preity Zinta di keterangan fotonya.

Salah seorang netizen tidak senang dengan kelakuan Preity Zinta ini. Dia merasa sedih kerana Preity Zinta sebenarnya mempromosikan bendera Amerika Syarikat dan dianggap telah melupakan negaranya sendiri yang telah memberi banyak tuah kepadanya.

“Betapa memalukannya untuk dibesarkan di India, mendapatkan wang dari India, menjadi jutawan dari India dan sekarang mempromosikan bendera AS, memalukan bagi anda. Sekiranya saya boleh, saya akan membuang kotoran anjing kepadanya,” kata netizen lain.

Berkaitan dengan ejekan itu, Preity Zinta juga kelihatan enggan memberikan respons. Dia memilih untuk tidak peduli dengan komen negatif yang akan mengganggu kehidupan Preity Zinta sendiri.

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan