Berita mengejutkan datangnya dari Benjamin Keough atau cucu penyanyi terkenal, Elvis Presley. Menurut CBS News, anak pasangan Lisa Marie Presley dan Danny Keough itu terbunuh pada usia 27 tahun dan dilaporkan kerana bunuh diri.

Benjamin sangat mirip dengan Elvis dan bahkan dia dikatakan pengganti datuknya. Tidak hanya itu, ramai yang mengatakan bahawa dari semua cucu Elvis, hanya Benjamin yang mempunyai banyak kaitan dengan Elvis.

IKLAN
VIA Ocean Pop

Benjamin Keough meninggal dunia kerana bunuh diri pada hari Ahad, 12 Julai 2020. Benjamin ditemui mati dengan luka tembakan yang dilakukannya di Calabasas, California.

Pemergian ini meninggalkan luka yang mendalam bagi Lisa Marie kerana dia sangat dekat dengan anak sulungnya. Malah mereka juga mempunyai tatu yang sama yang dibuat pada Hari Ibu pada tahun 2009 dan mempunyai makna cinta dan hubungan abadi.

Hingga kini belum diketahui mengapa Benjamin sanggup mengakhiri hidupnya dengan cara yang tragis. Benjamin mempunyai seorang kakak bernama Riley Keough yang sering muncul di televisyen dengan filem seperti Mad Max: Fury Road dan The Lodge. Keluarganya juga mempunyai darah seni yang diturunkan dari mendiang Elvis Presley.

Benjamin Bersama Ibunya Lisa Marie Presley. VIA Entertainment Weekly

Benjamin pernah membuat sensasi di Hollywood selepas Lisa memuat naik gambar keluarganya di laman Twitter. Ramai yang melihat foto Benjamin kerana dia seperti kembar Elvis.  Lisa dengan bangga memperkenalkan Benjamin, antara yang paling serupa dengan Elvis berbanding dengan cucu-cucu yang lain.

Selain itu, Benjamin juga meneruskan kerjaya dalam bidang muzik. Pada tahun 2012, Benjamin muncul dalam klip video untuk mempersembahkan lagu Elvis 1954 berjudul I Love You Because dengan adik-beradiknya.