Sahkan Perceraian, Dr Che Hafiz Doakan Yang Terbaik Buat Lufya

Kongsinya lagi,biarpun mereka kini tidak mempunyai sebarang ikatan secara sah, namun dia redha dengan ujian yang menimpa serta turut mendoakan yang terbaik buat Lufya

Mesti Baca

Semalam, Dr Che Hafiz atau nama sebenarnya Che Muhammad Hafiz Che Baharum telah mengesahkan sudah bercerai dengan isterinya yang juga pelakon dan penyanyi, Lufya Omar.

Cerai Talak Satu 

View this post on Instagram

Bismillahirrahmanirrahim.. sesungguhnya diam itu adalah lebih baik dari berkata-kata, itu saya sangat setuju tetapi kalau terlalu diam pun sebenarnya adakalanya bahaya juga untuk diri kita. Saya yakin di mana setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga di atas muka bumi ini tidak ada satu pun yang akan beritahu matlamat mereka selepas berkahwin adalah semata-mata untuk bercerai. Malah saya percaya dan yakin bahawa hasrat setiap pasangan tidak Kira si suami atau si isteri itu sendiri adalah untuk membina keluarga bahagia hingga ke akhir hayat mereka. Melainkan Sehinggalah jalan terakhir untuk setiap permasalahan yang berlaku di dalam rumah tangga di mana hanya penceraian sahaja adalah jalan terbaik selepas pelbagai usaha yang telah dilakukan demi menyelamatkan hubungan sesebuah perkahwinan. Walaupun saya dan Lufya sudah tiada apa2 lagi ikatan hubungan suami isteri secara sah dan setelah apa yang saya lalui.saya redha dan terima perkara ini dengan baik.saya percaya disebalik apa yang berlaku itu pasti ada hikmahnya namun saya juga tetap akan doakan yang baik-baik buat Lufya dan tolong jaga Lanaa haura dengan baik. Akhir sekali saya berharap agar doa saya untuk meluangkan masa dengan anak sy tercapai dan semoga saya dapat laksanakan tanggungjawab sebagai seorang bapa dgn sempurna tanpa disusahkan atau mendapat sebarang halangan.. Sekian..

IKLANA post shared by Dr Che Hafiz (@drchehafiz) on

Menurut Che Hafiz, mereka telah bercerai talak satu pada 17 Jun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Shah Alam. Jelasnya menerusi hantaran di laman Instagram miliknya, dia percaya perceraian adalah jalan terbaik selepas pelbagai usaha dibuat bagi menyelamatkan sebuah perkahwinan.

Doakan Yang Terbaik 

Kongsinya lagi, biarpun mereka kini tidak mempunyai sebarang ikatan secara sah, namun dia redha dengan ujian yang menimpa serta turut mendoakan yang terbaik buat Lufya. Di kesempatan itu juga, dia berharap impiannya untuk meluangkan masa dengan anak akan tercapai agar dapat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang bapa tanpa sebarang halangan.

Che Hafiz dan Lufya mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya perempuan, Laana Haura yang kini berusia tiga tahun.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan