Lazimya rumah paling mahal milik selebriti Hollywood antara yang mencuri perhatian. Namun, berbeza buat penyanyi terkenal Alicia Keys apabila nasib dan rezeki menyebelahinya ketika membeli sebuah rumah agam yang mempunyai 6 bilik tidur.

Berjaya Beli Dengan Harga Murah 

IKLAN

Menurut sumber, pelantun No One itu membeli rumah tersebut bernilai US$30 juta iaitu bersamaan RM127 juta. Malah dikhabarkan, harga tersebut telah berjaya dikurangkan menjadi US$20 juta (RM85 juta) selepas Alicia menyatakan keinginannya untuk membeli rumah itu menerusi episod terbaharu rancangan televisyen Million Dollar Listing.

Dalam rancangan itu, Josh menyatakan ‘pembeli’ tersebut sebagai seorang pencinta seni bina dan juga merupakan seorang pemenang anugerah Grammy.

Sebagai rekod, pada tahun 2018 rumah yang digelar sebagai Razor House itu telah disenaraikan di pasaran dengan harga US$30 juta (RM127 juta). Selepas itu, ianya telah diserahkan kepada agen hartanah profesional Josh Altman, 41, dan Josh Flagg, 34 yang mana nilai tersebut dikurangkan menjadi US$25 juta (RM106 juta).