Sejak beberapa bulan yang lalu nama penyanyi antarabangsa popular, Britney Spears menjadi bualan hangat peminat apabila dia dikatakan berada dalam keadaan yang membimbangkan dipercayai akibat tekanan berada di bawah jagaan bapanya, Jamie Spears.

Britney Sekali Lagi Beri Mesej?Β 

Selepas Britney dikatakan memberi petunjuk meminta tolong menerusi warna bajunya dalam hantaran di Instagram awal minggu lalu, terbaru beberapa hantaran juga memperlihatkan seolah-olah pelantun Toxic sekali lagi memberi mesej kepada kenalan dan peminatnya.

Dalam video tersebut, Britney kelihatan seperti tidak waras namun dalam masa yang sama peminat kononnya berjaya merungkai ‘mesej’ itu.

Petisyen Diwujudkan

Dalam perkembangan lain, sebuah petisyen telah pun diwujudkan dimana peminat meminta pihak White House untuk menyiasat perkara sebenar yang terjadi pada Britney.

“Sejak tahun 2008, Britney Spears berada dalam pemulihan sepenuhnya yang mana membenarkan penjaga mengawal kehidupan peribadi serta kewangannya. Lazimnya, pemulihan dibuat buat mereka yang menghidap penyakit mental. Sejak 2008, dia telah membuat 3 jelajah dunia yang mempunyai aksi terbang dan juga aksi lasak yang lain. Dengan ini, tertera bahawa Britney mampu menjaga dirinya sendiri.

Dengan bawah pemantauan penjaganya, Britney tidak mampu berjuang untuk kebebasannya kerana dia tidak dibenarkan untuk mengupah mana-mana peguamnya sendiri.

Britney tidak mampu berjuang untuk kebebasannya kerana dia tidak dibenarkan untuk mengupah mana-mana peguamnya sendiri. Kita perlukan petisyen ini supaya Britney mampu mengupah peguam dan hidup normal sebagai seorang wanita yang berumur 38 tahun dan mempunyai dua orang anak. Dia sudah berjuang sekian lama, namun digagalkan. Sila ambil perhatian dengan kes ini. Setiap warganegara Amerika berhak mendapatkan hak sivil”

Sebagai rekod, petisyen tersebut telah mendapat lebih dari 85 ribu tandatangan. Sekiranya mencukup 100 ribu, pihak White House dikehendaki memberi maklumbalas mengenai petisyen yang telah dikemukakan.

IKLAN