Bintang YouTube, S.Pavithra terus mencipta nama menerusi perkongsian video-video masakan serta pelbagai tips gaya hidup di laman YouTube.

Pavithra Contoh Terbaik 

Siapa sangka, bermula sekadar perkongsian biasa kini hampir setiap videonya mendapat tontonan puluhan ribu. Maka tidak hairanlah, ibu kepada dua orang cahaya mata ini diangkat menjadi Ikon Anak Bandaraya Ipoh Tahun 2020. Pengiktirafan itu diberikan oleh Datuk Bandar Ipoh, Datuk Rumaizi Baharin buat Pavithra atas kejayaannya menempa nama dan menjadi contoh terbaik buat masyarakat.

IKLAN

Antara 100 Individu Diangkat Sebagai Ikon

Menurut Rumaizi,kejayaan wanita kelahiran Buntong ini harus menjadi teladan kepada orang lain. Malah Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin turut mengagumi kebolehan dan perkongsian yang dibuat oleh Pavithra sebelum ini yang mana telah mencetuskan fenomena nya tersendiri.

“Dia antara 10 individu yang termasuk dalam senarai kami untuk merangkul gelaran.

“Sambutan Hari Bandaraya Ipoh tidak dapat diadakan pada tahun ini disebabkan penularan Covid-19 serta Perintah Kawalan Pergerakan.

“Oleh itu, ia akan diberikan kepada mereka secara rasmi tahun depan pada 7 Mei,” katanya pada Isnin.

Rumaizi berkata Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) sedang mengkaji dan akan memberikan penghargaan buat 100 anak jati Ipoh yang berjaya menerusi perbagai bidang antaranya usahawan, seni dan pendidikan yang telah mengharumkan daerah ini.