Lihat Apa Yang Menarik Dengan Dua Aplikasi Terbaharu Dari Digital Durian

302

Digital Durian melancarkan dua aplikasi baharu ‘Aplikasi Didi & Friends’ dan ‘Aplikasi Omar & Hana’. Ia salah satu langkah proaktif syarikat itu dalam mengukuhkan jenamanya sebagai salah satu peneraju kandungan berbentuk edutainment tanah air.

Aplikasi ini menawarkan 3 bulan langganan percuma eksklusif untuk pelanggan Astro menerusi Astro Rewards. Aplikasi berbayar serendah RM5.90 sebulan dan RM59.90 setahun. Untuk dapatkannya, boleh lah memuat turun di Google Play Store dan App Store.

IKLAN

Apa yang menarik di aplikasi ‘Didi & Friends’ dan ‘Omar & Hana’

  • Pengguna dihadiahkan ‘bintang’ berdasarkan aktiviti yang dilakukan di aplikasi itu
  • Bintang-bintang yang terkumpul boleh ditebus untuk menukar ‘avatar’ pengguna mengikut kesukaan mereka.

Aplikasi Didi & Friends

  • Kanak-kanak dapat akses kepada pelbagai jenis topik pembelajaran terutamanya STEAM- sains, teknologi, kejuruteraan, kesenian, dan matematik.
  • Terdapat dalam Bahasa Melayu

Aplikasi Omar & Hana

  • Memfokuskan doa-doa harian, selawat, zikir, kisah Nabi dan Al-Quran, dan sebagainya.
  • Terdapat dalam Bahasa Inggeris untuk pasaran tempatan dan antarabangsa.

Menurut Pengarah Eksekutif Digital Durian, Sinan Ismail, Digital Durian sentiasa berusaha untuk menghasilkan kandungan yang mengujakan dan bermanfaat buat seisi keluarga terutamanya bagi kanak-kanak pra-sekolah, menerusi siri animasi kami ‘Didi & Friends’ dan ‘Omar & Hana’.

Sinan Ismail , Pengarah Eksekutif Digital Durian

Mereka percaya bahawa kedua aplikasi mesra kanak-kanak ini boleh menjadi salah satu medium bagi ibu bapa dan tenaga pengajar untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang interaktif dan menghiburkan bagi anak-anak.

Dengan adanya kandungan pembelajaran eksklusif baharu yang akan dikemaskinikan di kedua-dua aplikasi ini pada setiap minggu, mereka menyasarkan seramai 50,000 pengguna aktif bulanan secara purata di Malaysia bagi tahun pertama pelancarannya.