Sejak awal minggu lalu, pasangan selebriti media sosial yang terkenal di laman YouTube, M.Sugu dan S.Pavithra menjadi tumpuan ramai apabila timbulnya konflik hubungan pasangan suami isteri itu yang mana Sugu dilaporkan cuba untuk mencederakan Pavithra.

Sebutan Semula 17 Ogos 

Sugu dan Pavithra yang sudah berbaik ketika di Mahkamah Sesyen Ipoh

Susulan daripada itu, Sugu telah ditahan reman sebelum dibebaskan dengan jaminan RM10,000 dan perlu melaporkan diri ke balai polis berhampiran sebulan sekali sehingga perbicaraan kes selesai. Sugu didakwa atas kesalahan memiliki senjata berbahaya dan sebutan semula akan dijalankan pada 17 Ogos depan.

IKLAN

Tidak Lagi Mahu Terlibat Dengan YouTube 

Belum pun reda mengenai isu tersebut, pasangan itu dikatakan telah memadam kesemua 98 video yang dimuatnaik mereka sebelum ini di laman tersebut sekaligus mencetuskan pelbagai spekulasi orang ramai. Sugu dan Pavithra yang dilihat telah berbaik semula bagaimanapun telah membuat keputusan untuk tidak lagi terlibat dengan sebarang perkara yang boleh meraih perhatian umum sekaligus menjawab teka-teki daripada warganet.

Mahu Jadi Keluarga Biasa 

Memetik laporan Sinar Harian, keputusan itu dibuat kerana mereka ingin menjadi seperti keluarga yang biasa dan Sugu juga berkata masih ramai mereka diluar yang sana jauh lebih berbakat.

“Kami buat itu (padam video) kerana tak nak sebarang kaitan dengan YouTube lagi.

“Biar kami kekal satu keluarga biasa sahaja.

“Ramai YouTuber masakan dan yang hebat-hebat dan bagus ada, tetapi kenapa kami jadi tumpuan. Biar kami beri perhatian pada keluarga,” katanya menerusi laporan itu.

Untuk rekod, akaun Sugu Pavithra yang mula aktif sejak 28 Januari lalu menjadi perhatian umum terutama ketika musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasa sekitar Mac. Malah, bakat yang dimiliki oleh Pavithra dalam menyediakan pelbagai menu masakan serta berkongsi pelbagai tips gaya hidup turut dipuji oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pavithra juga telah diiktiraf sebagai salah seorang ikon bandaraya Ipoh bagi tahun 2020 dan mendapat ‘silver play button’ dari pihak YouTube kerana mendapat lebih dari 100,000 subscriber.