Nama pelakon dan pelawak, Shuib Sepahtu atau nama sebenarnya Shahmira bin Muhamad mencuri perhatian ramai sejak awal tahun ini. Bukan sahaja kerana karier nya, malah perniagaan yang diusahakan Shuib iaitu Bubble Bee juga telah mencetuskan fenomena nya tersendiri.

Tampil Beberapa Projek Baharu

Menurut Shuib, dia sememangya sudah mempunyai perancangan tersendiri untuk beberapa tahun dan tidak menolak sekiranya ada beranggapan akan ada kejutan dari pihaknya sendiri.

IKLAN

Ketika ditemui Murai.my, Shuib juga mendedahkan akan tampil dengan beberapa projek yang lain termasuklah tampil dengan dua single duet. Istimewanya kali ini, Shuib bukan sahaja akan berkolaborasi bersama isterinya, Siti Sarah malah akan turut berduet dengan dua lagi penyanyi popular yang mana akan diumumkan pada hari ini (Selasa).

“Itulah menjadi Shuib ini kadang-kadang dia sendiri pun tak tau nak jadi apa.Saya menerima segala rezeki dan ketetapan yang Allah SWT bagi pada saya. Tapi dalam masa yang sama, saya ada letak had juga. Kalau ambil semua nanti kelam kabut pula, berciciran. Pendek kata saya tidak tamak. Benda yang saya rasa sesuai dan kena dengan timing apa semua, saya akan ambil.

Sebagai contoh, lagu. Saya memang suka dan boleh main.Filem juga saya suka dan yang terbaru filem lakonan saya, Abang Long Fadil 3 pun dah nak keluar.

“Setiap tahun saya ada banyak kejutan. Tahun ini paling kejutan. Saya orang yang tak reti duduk diam. Saya sentiasa ada planning ke depan untuk apa yang saya ingin buat. Saya tak nak biarkan hidup saya seperti kapal di tengah laut yang tanpa tujuan. Tahun depan pun saya ada 2-3 lagi projek besar yang saya nak buat, Penuh kejutan!” katanya kepada Murai.my

Baby Annamoi Pemilik 5 Cawangan Bubble Bee

Dalam pelancaran cawangan terbaru Bubble Bee, Shuib turut memperkenalkan pemilik lima cawangan jenama minuman dan manisan yang dimilikinya, Nik Ruasma Nik Ahmad Ruzi atau lebih dikenali sebagai Baby Annamoi.

Menurut Baby, dia sudah lama mengenali Shuib ketika menjalankan perniagaan spa dari situ dia melihat potensi Bubble Bee di Shah Alam sekaligus menyatakan keinginannya untuk membuka lima cawangan jenama ini.

“Sebelum ini saya sudah memiliki beberapa perniagaan seperti perabot dan spa. Kemudian saya ambil keputusan untuk menjalankan pula perniagaan BubbleBee ini.

“Saya rancang untuk membuka lima rangkaian dan kini sudah buka tiga iaitu di Sentul, Ampang dan Senawang. Untuk dua rangkaian lagi saya akan buka di Putrajaya dan Sungai Buloh,”

“memang perlukan modal yang besar. Tapi saya percaya dengan pembukaan lima cawangan ini, sedikit sebanyak akan dapat balik modal tersebut dengan kadar segera” ujarnya ketika ditemui Murai.my semasa majlis pelancaran kedai Bubble Bee yang berlangsung di Ampang baru-baru ini.

Untuk rekod, Shuib kini sudah memiliki lapan cawangan Bubble Bee dan akan membuka beberapa cawangan lain di seluruh Malaysia tidak lama lagi.

IKLAN