Kumpulan Penari Cilik Dari Jawa Dapat Penghargaan Dari BLACKPINK

2.8K

Umumnya single terbaru BLACKPINK yang berjudul How You Like That, telah memecah banyak rekod dalam industri muzik dunia. Pada masa yang sama BLACKPINK dan YG Entertainment telah membuat pertandingan tarian dengan cover lagu tersebut.

Mereka membenarkan para peminat untuk memuat naik video sambil menari lagu BLACKPINK terbaru.

Banyak kumpulan tarian memuat naik video yang menari ke How You Like That, dan juga dari Indonesia. Salah satunya, adalah kumpulan Blink Kids dari Sukabumi, Jawa Barat.

IKLAN

Pelajar sekolah rendah ini, yang terdiri daripada Mikayla, Nazwa, Nadia, dan Raihana, terpilih sebagai salah satu pemenang pertandingan cover tarian BLACKPINK. Walaupun mereka tidak memenangi tempat pertama, mereka memenangi Anugerah Khas dan mendapat hadiah khas dari YG Entertainment.

Dilaporkan dari Wolipop, pelatih Blink Kids Sukabumi tidak menyangka akan mendapat penghargaan tersebut. Pada awalnya, dia dah mengalah kerana dari Indonesia, sudah ada 30 kumpulan yang mengambil bahagian dalam pertandingan ini.

Kemudian, pelatih tarian mereka mengatakan bahawa persiapan dalam membuat tarian cover itu hanya mengambil masa 11 hari. Malah kos untuk siapkan video ini hanya menelan IDR 5 juta sahaja atau sekitar RM 1,463.