Madonna kembali menjadi tumpuan mengenai wabak Corono atau Covid-19. Melalui laman Instagram, Madonna telah membuat posting video yang memaparkan Dr. Stella Immanuel, yang membuat dakwaan tidak masuk akal bahawa ‘face mask’ sama sekali tidak diperlukan dan bahawa dia telah menyembuhkan ratusan pesakit dengan ubat malaria, hydroxychloroquine – jenama minyak ular kegemaran Presiden Donald Trump.

via @YasharAli

Madona yang membuat posting video dengan kapsyen yang memuji Dr. Immanuel sebagai “my hero” dan dengan palsu menyatakan bahawa vaksin COVID-19 “telah tersedia selama berbulan-bulan,” tetapi sengaja ditahan dari orang ramai.”

IKLAN
via @YasharAli

“Kebenaran akan membebaskan kita semua! Tetapi masih ada orang yang tidak mahu mendengar kebenaran, lebih-lebih lagi orang yang mempunyai kuasa untuk menghasilkan wang hasil dari pencarian yang lama untuk mencari vaksin. Mereka lebih suka ketakutan mengawal mereka dan mebiarkan yang kaya semakin kaya, yang miskin dan sakit menjadi lebih miskin dan sakit.” -Kata madonna.

Video klip itu dengan cepat dikaburkan oleh Instagram, dengan disclaimer yang berbunyi “False information. Reviewed by independent fact-checker.” Tidak lama kemudian,video tersebut telah disekat dari laman Instagram beliau. Sama ada dipadam oleh Madonna atau Instagram sendiri yang memadam video tersebut.

via @madonna