Kajol menyambut ulang tahun ke-46 pada hari Rabu, 5 Ogos 2020. Salah satu perkara yang menarik perhatian adalah ucapan dari suaminya, Ajay Devgn, yang memuat naik gambar kemesraan mereka berdua.

Hubungan Kajol dan Ajay Devgn bermula dengan hal-hal yang kurang baik kerana mereka mempunyai latar belakang yang berbeza. Sebenarnya Kajol seorang yang ceria manakala Ajay pula pendiam. Mereka pertama kali bertemu di lokasi penggambaran filem Hulchul pada tahun 1995 dan Kajol mendakwa bahawa dia pernah berbicara tentang Ajay di belakang.

IKLAN

“Kami bertemu 25 tahun yang lalu, di lokasi penggambaran Hulchul. Saya sudah bersedia untuk penggambaran dan bertanya, ‘Di mana hero saya?’. Seseorang menunjukkannya dan dia duduk di sudut. Jadi 10 minit sebelum saya berjumpa dengannya, saya mengeluh tentangnya! Tetapi akhirnya kami bertemu dan menjadi kawan, ”kata Kajol kepada Hindustan Times.

Empat tahun percintaan, pasangan Bollywood akhirnya memutuskan untuk melangsungkan perkahwinan secara sederhana. Mereka berkahwin pada 24 Februari 1999 di rumahnya. Namun, bapa Kajol nampaknya marah terhadap perkahwinan itu dan dia tidak bercakap selama empat hari. Ini kerana bapanya mahu Kajol tetap memfokuskan kerjaya dan bukannya berkahwin.

“Ibu bapanya datang, tetapi ayah saya tidak bercakap dengan saya selama 4 hari. Dia mahu saya fokus pada karier saya, tetapi saya sangat ingin berkahwin dan akhirnya Ajay datang. Kami tidak ada pertunangan. Kami hanya tahu mahu menghabiskan hidup kami bersama, ”kata Kajol.

Kajol dan Ajay mengekalkan kehidupan rumah tangga yang harmoni hingga ke hari ini. Sebenarnya, jarang sekali kita mendengar khabar angin mengenai mereka berdua. Kajol juga kini aktif di Instagram sambil mengucapkan terima kasih kepada saudara-mara yang mengucapkan selamat ulang tahun.