Seorang selebriti Instagram dari Belanda, Edson Brandao, menimbulkan keraguan terhadap pengikutnya di media sosial setelah usia sebenarnya didedahkan.

Ini kerana lelaki yang bertubuh sasa ini masih terlihat remaja yang berusia 25 tahun, sedangkan usianya dah nak sebaya dengan atuk-atuk.

Ini didedahkan dalam info bio Instagramnya. Dia menyebut bahawa dia berusia 53 tahun. Macam tak percaya bukan?

IKLAN

Dalam sebuah artikel yang diterbitkan oleh Yahoo Lifestyle, dia juga mengakui bahawa dia sangat gembira kerana dia sering disalah anggap sebagai lelaki berusia 20-an. Edson percaya bahawa dia dapat kekal muda kerana gen dan gaya hidup yang sihat.

“Saya menetapkan matlamat saya dengan cara semula jadi, makan banyak buah, sayur-sayuran dan minum banyak air. Saya menggunakan krim anti-penuaan setiap hari untuk mengekalkan penampilan awet muda,” kata lelaki itu dengan 17 ribu pengikut.

Selain gaya hidup yang sihat, Edson juga mengakui bahawa pemikiran positif juga merupakan salah satu rahsia untuk kekal muda. Edsoon menekankan bahawa dia tidak pernah menjalani pembedahan plastik.

“Kekuatan pemikiran positif memancarkan tenaga yang baik untuk tubuh dan minda anda,” katanya.

“Saya percaya itu memberi anda motivasi untuk terus menjalani gaya hidup yang sihat dan menjadikan anda lebih muda.”

Edson berkongsi perjalanan hidupnya di laman Instagramnya, @edsonsecrets, dan telah menulis sebuah buku, Young After 40, di mana dia mengungkap rahsianya untuk tetap muda dan bahagia.