Pelakon Korea sentiasa memikat penonton dengan lakonan mereka yang sangat awesome. Malah, mereka sangat menakjubkan sejak pertama kali memulakan debut dalam sebuah drama. Walaupun mempunyai penampilan yang sedikit unik, dan wajah yang polos, gaya ini sangat “trending” pada zamannya. Siapakah pelakon Korea itu? Scroll sampai habis okay!

1Hyun Bin

Aktor Korea memulakan debutnya pada tahun 2003, membintangi drama berjudul BODYGUARD. Melalui drama tersebut, sudah tentu Hyun Bin sudah memikat penonton dengan bakat lakonan paras rupanya yang sempurna. Ini terbukti, pada tahun 2004 Hyun Bin membintangi drama terkenal NONSTOP 4, dan memegang watak utama dalam drama IRELAND. Tidak menghairankan jika kini daya tarikan Hyun Bin masih bertahan dan terus menarik perhatian penonton.

IKLAN

2Gong Yoo

Aktor Korea seterusnya yang sentiasa memukau khalayak ramai sejak awal kemunculannya adalah Gong Yoo. Pelakon yang memulakan kerjayanya sejak 2001 sentiasa memberikan lakonan yang terbaik dalam setiap drama yang dilakonkannya. Pada tahun 2001, Gong Yoo juga memulakan debut dalam drama terkenal Korea berjudul SCHOOL 4. Dalam drama ini Gong Yoo menjadi pelajar sekolah dengan gaya rambutnya yang agak tebal tetapi masih kacak. Dan sudah tentu performance lakonannya berjaya memikat penonton, dan menjadikan Gong Yoo salah seorang pelakon terkenal di Korea Selatan.

3Lee Min Ho

Lee Min Ho juga antara aktor Korea seterusnya yang berjaya memukau sejak kemunculannya. Walaupun pada awalnya, beliau tidak berjaya mempersembahkan sebuah drama, ternyata kini Lee Min Ho adalah antara pelakon Korea yang berjaya pada peringkat antarabangsa. Lee Min Ho yang memulakan lakonannya dalam drama berjudul SHARP yang hanya memegang watak sokongan. Namun begitu, beliau berjaya menarik perhatian produser untuk muncul di dalam drama NONSTOP 5 pada tahun 2004. Walaupun sudah berbelas tahun lamanya, wajah Lee Min Ho tetap tidak berubah dan masih kacak sehingga kini.

4Park Seo Joon

Menjadi salah seorang aktor Korea yang sukses pada tahun 2020, ternyata Park Seo Joon sudah menyerlah sejak kemunculannya dalam sebuah drama berjudul DREAM HIGH 2 pada tahun 2012. Drama ini mengangkat nama Park Seo Joon antara yang dikenali di Korea. Namanya juga semakin naik sehingga peringkat antarabangsa setelah berlakon dalam drama KILL ME HEAL ME. Wajahnya juga tidak banyak berubah dan sentiasa tampan dari awal kemunculannya sehingga kini.

5Kim Soo Hyun

Aktor Korea seterusnya yang tampan sejak awal kemunculannya adalah Kim Soo Hyun. Memulakan lakonannya sebagai watak sokongan dalam sitcom keluarga KIMCHI CHEESE SMILE pada tahun 2007. Walaupun hanya memegang watak sokongan sahaja, ia sudah mampu untuk memukau penonton dengan lakonannya yang terbaik. Walaupun sudah 13 tahun berlalu, wajah Kim Soo Hyun langsung tidak berubah dan sentiasa kelihatan awet muda.

6Lee Dong Wook

Aktor ini juga sudah tampan sejak awal kemunculannya dalam sebuah drama. Lee Dong Wook memulakan lakonannya dalam drama pertama beliau berjudul SCHOOL 2 yang berperanan sebagai seorang pelajar.

Aktor yang sudah berusia 38 tahun ini tetap terkenal sehingga kini dengan pelbagai dramanya yang menjadi hits seperti My Girl, Scent of a Woman, Hotel King, Life, dan Goblin- The Lonely and Great God. Walaupun sudah 18 tahun berlalu, Lee Dong Wook masih kelihatan kacak. Malah, kekal sukses dalam banyak drama, serta menjadi model bagi jenama terkenal dunia seperti CHANEL.

IKLAN