Gebong Retreat Bentong merupakan salah satu lokasi retreat yang baru saja dibuka pada tahun 2019. Dengan keunikan yang tersendiri, jom kita lihat apa yang menarik dan boleh dilakukan sekiranya anda menginap di sini.

Sesuai Bagi Pencinta Alam Semulajadi

via Flickr

Bagi anda yang sukakan alam semulajadi dan ketenangan ketika berada di hutan, Gebong Retreat adalah pilihan yang tepat. Di sini anda akan dikelilingi oleh hutan dan ditemani bunyi cengkerik yang pasti memberikan ketenangan sepanjang tempoh menginap di Gebong Retreat.

IKLAN

Berdekatan Dengan Bandar Kuala Lumpur

via Gibbon Retreat

Untuk anda yang risaukan tempoh perjalanan yang memakan masa yang lama, Gebong Retreat adalah pilihan yang sangat tepat. Berada di daerah Bentong, Pahang, tempoh masa yang diambil untuk sampai ke sini daripada bandaraya Kuala Lumpur adalah sekitar 35 minit sahaja.

Pengalaman Memasak Di Dalam Hutan

via Flickr

Bukan sahaja menenangkan, di sini anda adalah chef untuk diri sendiri. Pihak Gibbon Retreat tidak menyediakan restoran ataupun kedai makan, tetapi mereka ada menyediakan barang keperluan memasak termasuklah dapur gas. Jadi tugas anda adalah untuk menyediakan makanan sendiri mengikut selera masing-masing.

Sesuai Bagi Yang Baru Berjinak Dengan Camping

via Flickr

Di sini pihak Gibbon Retreat ada menyediakan ruang khas bagi anda yang ingin membawa khemah sendiri. Bagi yang tiada khemah jangan risau, anda boleh menyewa dengan pihak Gibbon untuk merasai sendiri berkhemah di dalam hutan.

Beraktiviti Jungle Trekking Dan Bermandi Manda Di ‘Kolam Batu’

via Phlinn

Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan sekiranya anda menginap disini. Salah satunya adalah jungle trekking di sekitar hutan berdekatan. Bukan itu saja, di sekitar kawasan ini terdapat air terjun dan juga ‘Kolam Batu’ untuk anda bermandi manda.

Jadi untuk anda yang inginkan retreat yang singkat dan menenangkan, pilihlah Gibbon Retreat sebagai salah satu pilihan anda.