Kalau di Indonesia, siapa saja yang tak kenal dengan anak penyanyi Ahmad Dhani ini. Al Ghazali antara selebriti yang digilai ramai gadis di Indonesia mahupun di Malaysia. Pernah suatu ketika dahulu, Al Ghazali dikatakan bercinta dengan anak bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Nadira Adnan. Mereka berdua sempat menghasilkan sebuah lagu duet berjudul Cinta Datang Dan Pergi.

Baru-baru ini Al Ghazali menjadi tetamu jemputan sebuah rancangan bual bicara di saluran Youtube Derry Sulaiman Anda Sahabat. Namun ada soalan yang cukup mengejutkan diajukan kepada Al-Ghazali.

IKLAN

Al Ghazali dengan santai berkongsi pengalamannya menjadi mangsa gangguan seksual oleh guru tuisyen di rumah.

Al memberitahu bahawa kejadian itu berlaku di rumahnya sendiri.

Pada mulanya, dia tidak mengesyaki bahawa guru tersebut mempunyai orientasi seksual sesama jenis.

“Jadi habis menonton world cup, memang dia kan sering tidur di rumah, ada tilam, jadi ya tidur berdua di tilam, ya biasalah macam guru-guru biasa,”- ujar Al Ghazali.

Al Ghazali mengatakan bahawa dia, ketika itu dia tidur pukul enam pagi.

“Dalam jam 6 pagi, saya sudah masuk tidur namun masih tidak tidur dengan betul,  lalu dia membelai seluruh badan saya, tapi saya biarkan dulu, saya ingin melihat dulu sampai mana dia berkelakuan seperti itu,” tambahnya.

Tanpa disangka, tingkah laku pelaku itu menjadi-jadi. Kerana lelaki itu juga ingin memasukkan tangannya ke dalam seluar Al Ghazali.

Mengetahui bahawa tingkah laku pelaku semakin keterlaluan, Al Ghazali tidak boleh berdiam diri. Al Ghazali memilih untuk bersabar sebelum melakukan tindakan kepada orang itu.

“Dia masih menggosok tangannya dan mahu masuk ke sini (di seluarnya), terus saya menyikunya”-katanya.

Tutor itu, kata Al, malah berpendapat bahawa dia seolah-olah menenangkan mimpi buruk Al-Ghazali.

“Sebenarnya, saya sengaja melakukannya (siku) dia,” dia menyimpulkan.

Ahmad Dhani, yang mendengar pengakuan Al Ghazali, kelihatan terkejut.

IKLAN

“Siapa?,” tanya Dhani.

Al Ghazali menjawab sambil mengingatkan ayahnya tentang pelakunya.

“Pada masa lalu, guru, guru,” kata Al.

Mulan Jameela, yang juga hadir dalam perbualan itu, memberikan maklumat yang lebih jelas kepada suaminya.

“Tutornya, gay, gay,” kata Mulan.

Melanjutkan Pelajaran Di London

Sebelum ini, Al Ghazali dilaporkan dikeluarkan dari kampusnya di London. Namun, Al Ghazali menafikan berita ini dan ia palsu.

Seperti diketahui, Al Ghazali kini mengikuti adiknya, El Rumi, yang sebelum ini memperoleh gelar sarjana di London, England.

Al Ghazali mula melanjutkan pelajarannya di London pada 8 Oktober 2019. Dia juga mengatakan bahawa dia akan memenuhi permintaan ibunya untuk lebih fokus pada pendidikan.