Bella Hadid sekali lagi mencuri perhatian di media sosial. Ini kerana gambar model antarabangsa ini yang memakai tudung telah menjadi viral di Instagram.

Foto model berusia 23 tahun itu dimuat naik oleh ayahnya sendiri, Mohamed Hadid. Tiba-tiba netizen segera memuji kecantikan Bella Hadid ketika mengenakan tudung.

IKLAN

Sebagai seorang bapa, Mohamed Hadid sering dilihat memuat naik gambar anaknya, termasuk gambar Bella Hadid. Kali ini lelaki berusia 71 tahun itu berkongsi gambar Bella Hadid memakai tudung.

Tidak hanya memuat naik gambar saja, Mohamed Hadid juga menulis bahawa anak perempuannya adalah Puteri Palestin. Telah diketahui bahawa Mohamed adalah pelarian Palestin yang berjaya sebagai pengusaha hartanah di Amerika Syarikat.

“Puteri dari Palestin @bellahadid,” tulisnya seperti dari akaun Instagram @mohamedhadid pada hari Isnin, 17 Ogos 2020.

Dalam muat naiknya, Mohamed Hadid berkongsi 3 gambar Bella Hadid yang memakai tudung. Bella Hadid dilihat berpose memakai tudung satin emas.

Tiba-tiba muat naik Mohamed Hadid segera dibanjiri komen dalam bentuk pujian terhadap kecantikan Bella Hadid dalam memakai tudung.

Seperti yang diketahui umum, Bella Hadid menganuti agama Islam seperti bapanya. Mohamed Hadid malah sering mengajar Bella dan Gigi Hadid untuk belajar Islam.

Bella dan Gigi Hadid nampaknya tidak menyembunyikan agama mereka. Malah adik- beradik ini yang bekerja sebagai model dengan lantang menyuarakan kepercayaan mereka. Bella Hadid sendiri pernah mengakui bahawa dia bangga menjadi seorang Muslim kerana bapanya adalah seorang pelarian.