The Happy 8 Retreat merupakan salah satu lokasi retreat di Kuala Sepetang, Perak. Mempunyai tarikannya yang tersendiri, jom kita lihat apa yang menarik dan apa yang boleh dilakukan jika anda menginap di sini.

Lokasinya di perkampungan nelayan

View this post on Instagram

A post shared by Thiva's (@thivas81)

IKLAN

Bagi anda yang sukakan suasana perkampungan nelayan, deruan enjin bot pulang ke pengkalan, The Happy 8 Retreat adalah pilihan yang tepat. Di sini anda akan dikelilingi oleh perkampungan nelayan yang jauh dari kesibukan bandar yang akan memberikan suasana kedamaian sepanjang anda menginap di The Happy 8 Retreat.

Mempunyai 33 tema bilik yang berbeza!

via The Happy 8 Retreat
via The Happy 8 Retreat
via The Happy 8 Retreat

The Happy 8 Retreat menyediakan 33 tema bagi setiap bilik penginapan yang mana mempunyai kisahnya yang tersendiri dan terletak bersebelahan sungai dan kampung. Antaranya ialah Dolphin Room, Dolphin Family Room, Eagle Room, Eagle Family Room, Mangrove Room, dan Chacoal Family Room.

Keluar Bilik Terus Fishing!

via @nadiatotoro

Di sini The Happy 8 Retreat menyediakan bilik penginapan yang betul-betul terletak berdekatan dengan jeti Kuala Sepetang. Anda boleh memancing dari dalam bilik anda. Untuk kaki memancing, The Happy 8 Retreat adalah salah satu pilihan yang tepat. Anda menghabiskan masa bercuti bersama keluarga tersayang dan pada masa yang sama boleh melepaskan gian memancing. Menarik bukan!

Pengalaman Melihat Nelayan

via @fieza_sani

Apabila anda menginap di The Happy 8 Retreat, anda dapat merasai pengalaman berharga melihat nelayan-nelayan yang pulang membawa pelbagai hasil tangkapan seperti ikan dan lain-lain lagi. Malah jika anda beruntung, anda boleh memborong hasil tangkapan yang fresh!

Harga Bilik Yang Sangat Berpatutan

via The Happy 8 Retreat

The Happy 8 Retreat menyediakan bilik penginapan dengan harga yang sangat berpatutan. Anda mesti tidak akan percaya bahawa dengan harga bermula RM121.00, anda sudah boleh check in di  The Happy 8 Retreat. Rate bagi setiap bilik di The Happy 8 Retreat bermula dari RM121.00- RM 416.00. Anda boleh membuat pilihan yang sesuai dengan bajet anda.

Pelbagai aktiviti dan pengalaman yang menarik boleh dilakukan jika anda menginap di sini. Untuk anda yang inginkan retreat yang mendamaikan, pilihlah The Happy 8 Retreat sabagai salah satu pilihan anda.