Mahu Tinggal Bersama Nelayan? Lokasi ‘Retreat’ Ini Beri Pengalaman Yang Unik

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Naddy Joehttp://murai.my
Still a newbie in writing and loves to share it with you guys.

The Happy 8 Retreat merupakan salah satu lokasi retreat di Kuala Sepetang, Perak. Mempunyai tarikannya yang tersendiri, jom kita lihat apa yang menarik dan apa yang boleh dilakukan jika anda menginap di sini.

Lokasinya di perkampungan nelayan

View this post on Instagram

The Happy 8 Retreat ✌🏼

A post shared by Thiva's (@thivas81) on

IKLAN
View this post on Instagram

鱼上人家~~~~

A post shared by Victor Lee李俊頡 (@victorleeck) on

Bagi anda yang sukakan suasana perkampungan nelayan, deruan enjin bot pulang ke pengkalan, The Happy 8 Retreat adalah pilihan yang tepat. Di sini anda akan dikelilingi oleh perkampungan nelayan yang jauh dari kesibukan bandar yang akan memberikan suasana kedamaian sepanjang anda menginap di The Happy 8 Retreat.

Mempunyai 33 tema bilik yang berbeza!

via The Happy 8 Retreat

via The Happy 8 Retreat

via The Happy 8 Retreat

The Happy 8 Retreat menyediakan 33 tema bagi setiap bilik penginapan yang mana mempunyai kisahnya yang tersendiri dan terletak bersebelahan sungai dan kampung. Antaranya ialah Dolphin Room, Dolphin Family Room, Eagle Room, Eagle Family Room, Mangrove Room, dan Chacoal Family Room.

Keluar Bilik Terus Fishing!

via @nadiatotoro

Di sini The Happy 8 Retreat menyediakan bilik penginapan yang betul-betul terletak berdekatan dengan jeti Kuala Sepetang. Anda boleh memancing dari dalam bilik anda. Untuk kaki memancing, The Happy 8 Retreat adalah salah satu pilihan yang tepat. Anda menghabiskan masa bercuti bersama keluarga tersayang dan pada masa yang sama boleh melepaskan gian memancing. Menarik bukan!

Pengalaman Melihat Nelayan

via @fieza_sani

Apabila anda menginap di The Happy 8 Retreat, anda dapat merasai pengalaman berharga melihat nelayan-nelayan yang pulang membawa pelbagai hasil tangkapan seperti ikan dan lain-lain lagi. Malah jika anda beruntung, anda boleh memborong hasil tangkapan yang fresh!

Harga Bilik Yang Sangat Berpatutan

via The Happy 8 Retreat

The Happy 8 Retreat menyediakan bilik penginapan dengan harga yang sangat berpatutan. Anda mesti tidak akan percaya bahawa dengan harga bermula RM121.00, anda sudah boleh check in di  The Happy 8 Retreat. Rate bagi setiap bilik di The Happy 8 Retreat bermula dari RM121.00- RM 416.00. Anda boleh membuat pilihan yang sesuai dengan bajet anda.

Pelbagai aktiviti dan pengalaman yang menarik boleh dilakukan jika anda menginap di sini. Untuk anda yang inginkan retreat yang mendamaikan, pilihlah The Happy 8 Retreat sabagai salah satu pilihan anda.

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This