Memeriahkan lagi industri muzik tempatan, penyanyi Dany Seth tampil dengan single pertama yang berjudul Duka. Bernaung di bawah Map Music, Dany atau nama sebenarnya Muhammad Danial bin Wazilah merupakan seorang ‘Rapper’ yang mula dikenali selepas mencuba nasib dalam ujibakat 16 Baris.

Dany Sumbang Idea Untuk Lagu Sendiri 

https://www.instagram.com/p/CD-fVszlmBD/

Lagu “Duka” yang merupakan ciptaan dan lirik hasil dari Syko G & Jack Jafni (Positive Recordings) ini menceritakan tentang kekecewaan dalam kehidupan yang sering dilanda dugaan tanpa henti.

IKLAN

Namun, atas kesabaran yang tinggi, beliau cuba melawan dengan kata-kata positif. Segala perit yang dihadapi harus ditempuh dan kekuatan adalah datangnya dari diri sendiri dan terus berdoa untuk kebaikan demi meneruskan kehidupan.

Untuk rekod, Dany turut menyumbang idea sebagai salah seorang penulis lirik lagunya sendiri .“Duka” boleh didapati di semua platform digital muzik dan streaming.  Selain Dany,  antara artis yang bernaung di bawah Map Music adalah Projector Band, One Forteen, Ameerais Forteen, Wafariena Roslan dan ramai lagi.