Ketika ini di laman Twitter, trending mengenai #ApologizeToJennie. Difahamkan, hashtag tersebut tular selepas peminat menuntut netizen yang pernah mengecam salah seorang anggota kumpulan Blackpink, Jennie untuk memohon maaf kepada penyanyi itu.

Alami Kecederaan 

Terdahulu, sekitar tahun 2018 Jennie pernah dituduh malas oleh segelintir netizen ketika kumpulan penyanyi wanita Korea paling popular itu beraksi di dalam sebuah persembahan. Bagaimanapun, disebalik tuduhan tersebut sebenarnya pelantun Solo itu mengalami kecederaan pada buku lalinya sekaligus menyebabkan dia tidak dapat beraksi dengan lincah seperti kelaziman.

IKLAN

Malah, Jennie pernah memohon maaf pada umum ketika sambutan hari lahirnya kerana tidak dapat beraksi seperti yang diharapkan oleh ramai peminat.

Peminat Beremosi

Dek kerana tuduhan tersebut, peminat beranggapan netizen telah membuat satu tindakan yang melampau sehingga membuatkan emosi Jennie terganggu biarpun sudah dua tahun kejadian itu berlalu.Lebih mengejutkan, selain daripada kecaman Jennie juga dilaporkan pernah menerima ugutan bunuh daripada individu-individu yang tidak dikenali.

Di kesempatan itu, di media sosial peminat turut memuatnaik beberapa pencapaian Jennie yang dilihat sebagai salah satu penyumbang kejayaan Blackpink pada hari ini.