7 Jenis Infused Water Atau Kombinasi Air Yang Lebih Sihat Dan Amat Menyegarkan

Mesti Baca

Kebelakangan ini, infused water atau kombinasi air dengan campuran beberapa jenis bahan lain amat popular dan semakin digemari.

Dengan menambah beberapa ramuan dan bahan-bahan seperti buah-buahan, sayur sayuran, rempah atau bijirin ke dalam air dapat menambahkan rasa yang segar, sedap dan sihat. Apa lagi jika gabungan air itu di biar seketika dan disimpan di dalam peti sejuk.

Berikut adalah kepelbagaian kombinasi air yang dipetik dari AsiaOne yang boleh anda cuba sendiri di rumah. Percayalah, anda pasti suka dengan gabungan ini. Jom kita tengok!

Tembikai + Daun Selasih

via Maskulin

Ini adalah satu gabungan yang manis dan beraroma. Kacau terlebih dahulu daun selasih sebelum dicampurkan dengan tembikai. Ini supaya daun selasih dapat mengeluarkan aroma yang lebih banyak.

Timun + Daun Pudina

via Tokopedia

Ini adalah kombinasi klasik dan minuman seperti ini biasanya untuk mereka yang gemar bersukan. Minuman seperti ini juga lebih menarik lagi jika diminum ketika anda sedang berehat dan memanjakan diri di spa.

Strawberi + Lemon

via Simplistically living

Ini adalah kombinasi yang sedap dan sangat sihat. Bukan sahaja minuman untuk orang dewasa malahan kanak-kanak juga pasti menggemarinya.

Jeruk + Limau

via resipi Citarasawan

Sekiranya anda ingin meningkatkan daya tahan tubuh, ini adalah gabungan vitamin C yang asli dan kedua-duanya mengandungi antioksidan yang tinggi.

Timun + Lemon + Daun Saderi

via Nakita.ID

Semalam anda makan terlalu banyak, dalam masa yang sama perlu juga menjaga bentuk tubuh? Ini adalah gabungan minuman yang tepat dan berkhasiat serta bergizi sebagai penyelesaiannya.

Lemon + Pudina + Halia + Timun

via Remaja

Campuran yang menyegarkan ini sangat sesuai diminum ketika waktu panas. Jika anda mahu, anda boleh juga menukar ke minuman bersoda.

Mangga + Nanas

via Fimela.Com

Ini adalah kombinasi rasa tropika yang manis dan popular bukan sahaja di kalangan orang dewasa malahan juga kanak-kanak.

Infused water bukan sahaja segar dan enak dinikmati malahan ia banyak kebaikan lain seperti dapat mengecilkan perut, dapat menurunkan berat badan dan dapat melancarkan pencernaan.

 

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan