Rasa Tenang di Masjid, Ibu Ayana Moon Mahu Peluk Islam?

670

Lama pula tak dengar khabar selebriti instagram berasal dari Korea Selatan, Ayana Moon. Menurut tinjauan kami di laman Youtube rasminya,  Ayana dilihat baru saja memuat naik video terbaru.

Dalam video tersebut, penonton dapat melihat Ayana membawa ibunya ke Masjid Seoul. Yang merupakan salah satu tempat ibadat Muslim terbesar di Korea Selatan dan terletak di kawasan Itaewon.

IKLAN

Ketika kunjungan mereka ke sana, ibu Ayana mengenakan tudung. Namun, kerana cuaca panas di Korea, ibunya dilihat melepaskannya.

“Ibu dan saya ada janji di masjid. Saya baru sedar bahawa saya tidak pernah mengajaknya ke masjid,” kata Ayana Moon.

Kemudian, si ibu mengatakan ini adalah pertama kalinya dia pergi ke Masjid Seoul. Dia merasa sangat gembira dan tenang ketika berada di dalamnya.

“Kali pertama saya datang ke sini, suasananya begitu asing bagi saya. Tidak begitu biasa, sangat eksotik. Adakah ini di Korea? Itulah yang saya rasakan. Perasaan kali pertama saya suka. Saya berasa tenang,” kata ibu Ayana.

Kemudian, Ayana bertanya kepada ibunya mengenai niatnya untuk menjadi seorang mualaf. Namun, ibu memberikan jawapan yang tenang kepada Ayana mengenai perkara ini.

“Sepertinya tidak ada (keinginan untuk jadi mualaf),” jawabnya sambil tertawa.

Ibu Ayana, saat ini, dia belum memeluk Islam. Namun, dia menyokong keputusan Ayana dan Aydin untuk memeluk Islam.