Kalendar ‘Kuda’ Tahun 2021 Dah Keluar! Jom Rancang Untuk Bercuti

Mesti Baca

Nampaknya sejak beberapa bulan ini, rakyat Malaysia memang kaw kaw bercuti sakan di sekitar Malaysia. Setiap minggu, banyak destinasi pelancongan di Malaysia mengalami kesesakan lalu lintas yang luar biasa termasuklah Port Dickson, Cameron Highlands dan banyak lagi. Kebanyakkan tempat penginapan pada hujung minggu telahpun penuh ditempah sehingga hujung tahun 2020.

Bagi mereka yang kaki jalan tu, sudah pastinya tertunggu-tunggu kemunculan kalendar tahun 2021 atau kalendar kuda 2021. Pasti ramai yang mengharapkan cuti Sabtu dan Ahad bersambung pada hari Isnin supaya dapat bersama keluarga bercuti di tempat-tempat menarik di Malaysia.

Terima kasih kepada aplikasi GT, anda kini mempunyai kalendar baru untuk tahun 2021 yang merangkumi cuti umum dan cuti sekolah untuk rujukan.

Menariknya bila lihat kalendar tahun 2021 ini, ia lengkap dengan cuti bagi kelepasan am negeri dan Persekutuan. Ia juga memaparkan tarikh-tarikh penting perayaan di Malaysia seperti Hari Raya Aidilfitri, Hari Raya Haji, Tahun Baru Cina Deepavali dan Krismas.

Kalendar ini juga memaparkan tarikh di dalam kalendar Islam mengikut tahun Hijrah.

Semoga dengan adanya kalendar ini dapat membantu anda bersedia lebih awal merancang apa-apa urusan seperti percutian, pertunangan, perkahwinan dan sebagainya.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan