Semalam, bukan sahaja berita perceraian pelakon popular Keith Foo menjadi tumpuan malah industri turut dikejutkan dengan khabar perceraian pemuzik dan komposer, Zimi Sofazr yang mengesahkan berita tersebut.

Cerai Menerusi Rakaman Suara 

Sebelum ini, muncul khabar angin mengenai rumah tangganya dikatakan berantakan dan menurut Zimi atau nama sebenarnya Zarimi Zahari, 36, rumah tangga yang dibina selama lapan tahun bersama Isma Salwana Ismail sudah pun berakhir apabila dia menceraikan isterinya itu dengan talak satu menerusi rakaman suara aplikassi WhatsApp pada Ahad.

IKLAN
Gambar Instagram Zimi

Menerusi laporan yang dipetik dari Mstar Online,Zimi dan bekas isterinya itu sedang menunggu proses mahkamah.Malah dia turut ingin memberikan hak penjagaan anak-anak mereka sepenuhnya buat Isma.

“Saya mengaku memang buat masa sekarang ada masalah rumah tangga. Saya sekarang dalam proses penceraian. Saya lafazkan talak ke atas bekas isteri semalam (Ahad) dan sekarang kami masih menunggu proses mahkamah.

“Urusan ke pejabat agama dan hak penjagaan anak semua saya serahkan pada pihak yang lebih mengetahui,” katanya

Nafi Abaikan Keluarga 

Mengenai punca perceraian, Zimi enggan mendedahkannya dan menganggap sudah tiada lagi persefahaman dan jodoh mereka setakat itu sahaja.Malah dia turut menafikan dakwaan mengatakan dia mengabaikan anak-anak kerana dia sentiasa menjaga kebajikan dan tidak pernah pernah mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang ketua keluarga.

“Kami berdua dah tak sehaluan. Kami dah cuba untuk pertahankan perkahwinan ini, tapi tak boleh…jodoh dah tak ada. Mungkin sampai di sini saja la rumah tangga ini.

“Anak-anak kecil lagi, mereka masih memerlukan seorang ibu. Jadi, biarlah dia dapatkan hak penjagaan anak sebab dia lebih berhak,” katanya

Zimi dan Isma berkahwin pada 8 Februari 2012. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata perempuan iaitu Bunga, 4 dan Zernilada Ikil, 3 tahun.