“Saya Terlalu Mabuk”- Tangisan Iringi Penjelasan Daud Kim Atas Tuduhan Merogol

2.5K

Nama Daud Kim, menjadi trending beberapa hari ini setelah pengguna TikTok wanita menuduhnya cubaan rogol. Setelah berdiam diri seketika, YouTuber berasal dari Korea Selatan itu menjelaskan beberapa tuduhan yang dibuat terhadapnya di internet.

Menurut Daud, kejadian itu berlaku setahun 2 bulan yang lalu, sebelum dia memeluk Islam.

IKLAN

“Pada 27 Jun 2019, saya minum sendirian di sebuah kelab di Hongdae, dan saya bertemu dengan 2 orang gadis di sana. Kami bercakap dan bertukar nombor. Beberapa jam kemudian, saya menghantar teks kepada salah seorang dari mereka, mengatakan bahawa saya ingin bertemu dengannya. Dia memberi saya alamat rumahnya dan mengizinkan saya datang, ”- kata bekas penyanyi K-pop itu.

Daud Kim menjelaskan lagi bahawa ketika itu dia dalam keadaan terlalu mabuk.

“Kerana saya terlalu mabuk dan dalam keadaan tidak baik, dia ingin menjaga saya. Setelah berbual sedikit, saya tertidur di sofa dan kemudian saya pengsan. Selepas saya bangun, saya teringat seseorang menjerit kepada saya. Mereka memberitahu bahawa mereka akan melaporkan saya kepada polis. Saya benar-benar panik sehingga saya bergegas keluar dari tempat itu. “

Dalam video yang dimuatnaik di Youtube Daud Kim itu, Daud berkata bahawa percubaan serangan seksual itu sebenarnya adalah satu kemalangan. Selepas pihak polis membuat siasatan, Daud Kim memberitahu dia berjumpa dengan mangsa wanita dan meminta maaf.

“Pada mulanya saya fikir saya tidak melakukannya. Kerana saya tidak ingat dan saya tahu saya bukan orang jahat itu. Tetapi setelah saya mendengarnya, saya merasa bersalah, ”- kata YouTuber dengan nada menyesal.

Daud berkata, dia sebelum ini menyiarkan kenyataan mohon maaf di Instagramnya namun dia memutuskan untuk hapuskan posting itu bagi mengelakkan reaksi daripada netizen.

Dalam video itu, Daud dilihat mengalirkan air mata sambil meminta ampun maaf kepada Tuhan serta para subscriber dan peminatnya. Dia juga mengucapkan terima kasih kepada mereka yang telah menyokongnya dalam masa yang sukar seperti ini.