Kini semakin ramai artis yang sudah mula berhijrah. Begitu juga dengan aktres cantik Lisa Surihani yang sudah berhijab sejak pertengahan tahun 2019. Lisa mempunyai sebab yang tersendiri mengapa beliau menetapkan beberapa syarat tertentu setelah beliau sudah berhijab.

Mempunyai Waktu Yang Seimbang Untuk Jalankan Tanggungjawab

Lisa atau nama penuhnya Lisa Surihani Binti Mohamed ini menjelaskan bahawa beliau cuba untuk menetapkan syarat supaya beliau boleh bekerja dan pada masa yang sama menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri dan seorang emak kepada dua orang anak iaitu Yahaira Leanne dan Yusof Leonne.

IKLAN

“Saya cuba untuk menetapkan syarat supaya saya mempunyai waktu yang seimbang di mana saya boleh bekerja dan pada masa yang sama menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri dan seorang emak kepada dua orang anak”- Kata Lisa.

Alternatif Bagi Adegan Bersentuhan

Apabila disentuh mengenai isu adegan bersentuhan semasa penggambaran, Lisa menjelaskan bahawa ianya bergantung kepada keadaan. Setakat ini, jika melibatkan adegan berpegangan tangan, ianya mungkin boleh dielakkan dan mencari kaedah yang sesuai tapi masih boleh memberikan mesej yang sama kepada penonton.

Beliau akan cuba untuk berbincang dengan pihak produksi dan pengarah untuk mencari penyelesaian yang sesuai tetapi masih memberikan kesan yang romantik bagi adegan tersebut.

“Bergantung kepada keadaan. So far kalau pegang tangan, maybe boleh dielakkan dan apa cara lain yang boleh memberi mesej yang sama sampai kepada scene tersebut. Kita akan discuss dengan director untuk mencari alternatif yang sesuai dan masih memberikan impak nice and romantic“- Kata Lisa.

Lisa Surihani ditemui Murai.my di majils sidang media Malaysiaku Kita Selamat Bersama anjuran Astro di TPC, Kuala Lumpur pada petang Selasa.Pelbagai kandungan menarik telah disusun khas buat penonton sempena bulan kemerdekaan.

Antara program istimewa yang bakal menemui penonton adalah dokumentari Bertakhta Di Hati Rakyat, rancangan berjudul Malaysia Vs Covid-19:Kita Jaga Kita, dan tele filem khas sempena Hari Kebangsaan iaitu Aku Posmen, Kau Latifah, Dia Joseph.