Selain Pulau Pinang, negeri Perak juga merupakan ‘port’ orang ramai untuk mencari pelbagai aneka makanan. Baik dari segi ‘street food’ sehinggalah ke makanan tradisi, pengunjung pasti akan berpuas hati selepas menikmati sajian yang diperkenalkan.

Jeff’s Cellar Restoran Dalam Gua Pertama Di Malaysia 

Terbaru, sebuah restoran yang tampil dengan konsep unik menarik perhatian orang ramai dengan menawarkan pengalaman menjamu selera di dalam gua batu kapur. Restoran tersebut yang dikenali sebagai Jeff’s Cellar menjanjikan pengalaman romantis dan kagum ketika berada di dalamnya.

IKLAN

Diiktiraf Dunia 

Difahamkan restoran milik The Banjaran Hot Springs ini tersedia dengan tujuh ‘course-meal’ yang berstatuskan ‘pork-free’. Dek kerana kecantikannya, Jeff’s Cellar telah disenaraikan oleh CNN sebagai salah satu daripada lima “Most Magnificent Bars in the World” dan salah satu “Top 20 Restaurants in Malaysia 2020” dari senarai Tatler.

Sekiranya anda ingin menjamu selera berbumbungkan langit dan bintang-bintang yang cantik, restoran ini juga tersedia dengan pilihan Star Deck. Ingin berkunjung ke Jeff’s Cellar? Harga untuk menjamu selera disini bermula dari RM675 seorang.