Cantik & Pintar! Kenali 2 Anak Gadis Jet Li Yang Ramai Tak Tahu

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Zaidin Alberthttp://www.murai.my
Gosip Selebriti sememangnya sudah menjadi sebahagian dalam hidup saya. Tak hairanlah jika selebriti hubungi saya untuk reka cerita gosip. Cerita sahih lebih diutamakan.

Pelakon aksi Jet Li jarang mendedahkan hal tentang keluarganya. Lelaki berusia 56 tahun ini ternyata mempunyai dua anak perempuan yang cantik dari bekas isterinya.

Dipetik dari Ecelebrity Mirror, sebelum mengahwini Nina Li Chi, Jet Li pertama kali berkahwin dengan bekas artis China, Qiuyan Huang. Jet Li dan bekas isterinya berkahwin pada tahun 1987.

Namun, perkahwinan mereka tidak berjalan lancar. Mereka akhirnya memutuskan untuk bercerai setelah tiga tahun membina rumah tangga, atau tepat pada tahun 1990.

Dari perkahwinannya dengan Nina Li Chi, mereka dikurniakan 2 anak perempuan iaitu Jane Li dan Jada Li.

Mereka berdua malah dianggap sebagai anak yang berpendidikan tinggi. Mari kita lihat foto berikut yang di ambil dari Instagram, @jetli, @janeli419 dan @_jadali_ mereka.

Jet Li tidak pernah mendedahkan foto dua anak perempuannya kepada umum. Sehingga akhirnya, dia menjemput Jane dan Jada Li ke sebuah acara pada Krismas 2018 yang lalu.

Jane Li

View this post on Instagram

爸爸❤️

IKLAN
A post shared by Jane Li (@janeli419) on

Dari situ ia mulai terungkap, selain cantik, mereka juga sangat pintar. Jane Li adalah seorang gadis yang pintar. Dia adalah lulusan Sekolah Amerika Singapura. Di Harvard, dia berkhidmat dalam Komuniti Sosial Tahun Pertama untuk kelas 2022. Di samping itu, gadis yang dilahirkan pada 19 April 2000 itu, menjalani latihan di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pada tahun 2016. Dilaporkan, Jane Li juga diterima di Yale University, New Haven, Connecticut dan Princeton University, New Jersey. Tetapi gadis berusia 19 tahun ini akhirnya memilih untuk belajar di Universiti Harvard.

Jada Li

Mereka berdua juga mewarisi sikap pemurah ayah mereka. Jane dan Jada aktif dalam kerja amal. Jane dan Jada Li kali terakhir dilihat menemani ayah mereka ketika menghadiri tayangan perdana filem Mulan, Mac 2020.

Jada telah terlibat dalam banyak badan amal dan juga telah membantu di China Utara di pusat pemulihan untuk kanak-kanak dengan masalah pendengaran.

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This