Sneaker The Civilist x Nike SB Dunk Low masih belum dilancarkan secara rasmi di pasaran. Walau bagaimanapun, pelakon La La Anthony adalah salah satu yang bertuah mendapatnya sebelum kasut ini dilancarkan.

Melalui akaun Instagramnya, Anthony menunjukkan keunikan kasut ini. Dia memanaskan Nike serba hitam itu ke dalam ketuhar gelombang mikro.

IKLAN

“Jangan mencuba ini di rumah, tetapi perhatikanlah,” kata Anthony dalam video Instagram yang dimuatnya, sambil meletakkan kasut itu ke dalam microwave.

Sepuluh saat kemudian, kasut yang pada mulanya berwarna hitam kemudian berubah menjadi gaya pelbagai warna.

Sneakers Civilist x Nike SB Dunk Low adalah kerjasama dengan kedai skate Jerman Civilist untuk memberi penghormatan kepada budaya raver yang berkembang berikutan kehancuran Tembok Berlin pada tahun 1991.

Kasut kulit ini kebanyakan berwarna hitam dengan outsole putih, namun, apabila terkena panas, corak termokromatik akan kelihatan merah, kuning, biru, dan hijau. Nike SB mengesahkan di media sosial bahawa Civilist x Nike SB Dunk Low akan dilancarkan secara rasmi pada 29 Ogos melalui kedai skate terpilih di Amerika Syarikat.

Difahamkan kasut ini dijual bermula dengan harga US$ 890 atau sekitar RM 3,700.