Pada 28 Ogos 2020, Single terbaharu duet Selena Gomez dan Blackpink berjudul “Ice Cream” telah dimuat naik dan semakin trending di laman sosial. Begitu juga dengan bekas teman lelakinya iaitu The Weeknd yang telah memuat naik single terbaharu juga berjudul “Over Now” hasil kolaborasi beliau bersama seorang DJ terkenal iaitu Calvin Harris.

Hmm kedua-dua mereka release single pada hari yang sama.. Adakah sudah dirancang atau ianya satu kebetulan?

Tahukah anda mereka pernah bercinta hampir setahun sebelum hubungan mereka terputus di tengah jalan. Berikut Murai MY kongsikan kronologi di sebalik perjalanan mereka sejak pertama kali bertemu sehingga ke perpisahan mereka..

Pertama Kali Bertemu Di Pertunjukan Fesyen

Getty Images

Selena Gomez dan The Weeknd bertemu buat pertama kalinya di sebuah pertunjukan fesyen terkenal iaitu Victoria’Secret Fashion Show 2015 ketika mereka berdua tampil membuat persembahan.

The Weeknd masih bersama Bella Hadid ketika itu, tetapi Selena Gomez memberitahu dalam sebuah rancangan radio bahawa dia jatuh cinta dengan serta merta…Selena juga memanggil muzik The Weeknd sebagai whack dan memuji beliau di Instagram.

IKLAN

Semakin Rapat Selepas Dua Bulan Berpisah Dengan Bella Hadid

via celebmafia

Selena Gomez bersama The Weeknd dilihat bersama ketika mereka makan malam di Giorgio Baldi, Santa Monica. Mereka juga mula saling mengikuti Instagram masing-masing dan bercuti di Italy bersama. The Weeknd juga melakukan posting pertama Selena Gomez dalam Insta story beliau sebelum dipadam beberapa jam kemudian.

via Instagram

Debut Karpet Merah Di Met Gala

via Elle

Selena Gomez dan The Weeknd melakukan debut kerpet merah di Met Gala pada Mei 2017. Menurut laporan E! mengatakan bahawa Selena Gomez berbisik “I Love You” pada telinga The Weeknd. Mereka sempat melakukan pose sebelum ibu kepada bekas kekasih The Weeknd iaitu Yolanda dan adik kepada Bella iaitu Anwar Hadid sampai.

Bekas Kekasih Selena Muncul Semula 

via backgrid

Selepas Selena Gomez melakukan pemindahan buah pinggang pada September 2017, The Weeknd kembali melakukan konsert jelajah manakala Selena Gomez  kembali ke Los Angeles menyambung projek Woody Allen.

Bekas kekasih Selena iaitu Justin Bieber dilihat berada di rumah Selena bersama rakan yang lain. Justin Bieber pertama kali berhubung semula selepas mendapat tahu tentang pemindahan buah pinggang Selena.

Sementara itu, laporan dari Page Six mengatakan bahawa The Weekend dan Drake sedang tidak berpuas hati kerana Drake didakwa memiliki hubungan dengan bekas kekasih The Weeknd iaitu Bella Hadid.

Ahad sebelum pengumuman hubungan mereka yang putus diumumkan,  Selena Gomez sempat menghabiskan masa bersarapan bersama Justin Bieber, pergi ke gereja bersama, dan menghabiskan siang dan malam di rumah masing-masing.

via splash news

Mula Unfollow Secara Diam

The Weeknd secara diam mula unfollow rakan-rakan dan ahli keluarga Selena Gomez termasuklah ibu, pembantu, rakan/penderma buah pinggang Francia Raisa, dan sepupu Priscila Deleon. Sumber dari TMZ mengatakan The Weeknd baik-baik sahaja Selena Gomez dan Justin Bieber untuk keluar bersama kerana mereka sudah tidak mempunyai apa-apa hubungan lagi.

IKLAN