Pelakon veteran popular yang mendapat jolokan ratu air, Wan Maimunah,67 dilihat mengalirkan air mata kerana terlalu sebak ketika di majlis perasmian filem televisyen (FTV) Frontliners baru-baru ini.

Wan Maimunah Terharu 

Wan Maimunah yang juga mesra disapa sebagai ‘Ibu’ memohon maaf atas kelewatannya tiba di majlis tersebut kerana mengalami kesukaran dari segi pengangkutan dan dalam masa yang sama turut terharu atas sambutan majlis tersebut yang dilihat seperti meraikan dirinya dan pelakon-pelakon yang lain.

IKLAN

“Saya terkejut dan berasa terharu kerana saya tidak sangka majlisnya akan diadakan seperti ini. Saya cakap pada mereka,’tak apalah tak perlu datang ambil, kalau setakat nak datang makan-makan tak apa’. Bila saya call Grab tak ada, mereka pula yang bersusah payah ingin panggilkan Grab. Selepas itu, Grab pula tak ada mereka cakap tak apa nanti akan hantarkan seseorang datang ambil” kata Wan Maimunah pada Murai.my

Achey Anak Yang Baik – Wan Maimunah

Dalam pada itu, pelakon yang juga ibu saudara kepada Wan Sharmila ini sekali lagi menangis terharu dengan komitmen salah seorang pelakon dalam Frontliners, Achey yang disifatkannya sebagai seorang anak yang baik.

Dedah Wan Maimunah lagi, dia kagum dengan bakat yang dimiliki oleh Achey kerana berjaya membawa watak yang berlainan daripada kebiasaanya serta percaya FTV ini merupakan sebuah naskhah wajib tonton dan mempunyai pelbagai mesej yang tersirat.

Selain Wan Maimunah, antara  barisan pelakon lain yang membintangi FTV Frontliners adalah Azhan Rani, Beto Kusyairy, Farah Ahmad, Meerqeen dan ramai lagi.